Amenajare apartament 2 camere
Casă

Amenajare apartament 2 camere: idei și sfaturi de design

Atunci când vine vorba de amenajarea unui apartament cu 2 camere, este important să iei în considerare aspecte precum funcționalitatea, confortul și atmosfera pe care dorești să o obții. Cu o planificare adecvată și utilizarea unor idei creative, poți transforma un astfel de spațiu într-un loc deosebit și primitor. Descoperă câteva idei și sfaturi utile.

  • Amenajare apartament 2 camere în funcție de dimensiune
  • Amenajare apartament în funcție de tipul apartamentului
  • Idei de amenajări apartament 2 camere în funcție de stil

Amenajare apartament 2 camere în funcție de dimensiune

Dimensiunea apartamentului se numără printre primele caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare atunci când începi procesul de amenajare apartament. Iată câteva sfaturi și idei care să te inspire.

Amenajare apartament 2 camere micAmenajare apartament 2 camere mic

Amenajare apartament mic cu 2 camere design partament 2 camere mic

Nu există o dimensiune standard care să diferențieze apartamentele mici de cele mari, însă, de obicei, apartamentele mici au cel mult 50 de metri pătrați. Dacă și imobilul tău se încadrează în această categorie, descoperă mai jos câteva exemple concrete de amenajare.

Amenajare apartament 2 camere 50 mp

Procesul de amenajare apartament 2 camere 50 mp poate fi dificil, dar există câteva trucuri care te pot ajuta să maximizezi spațiul și să creezi un interior confortabil și funcțional. Iată câteva idei:

  • Folosește culori deschise – alege culori luminoase și deschise pentru a crea impresia de spațiu mai mare. Alege nuanțe pastelate sau neutre pentru a oferi un aspect aerisit și luminos apartamentului.
  • Alege mobilierul potrivit – optează pentru un mobilier multifuncțional, cum ar fi o canapea extensibilă și un pat de dormitor cu sertare de depozitare. În bucătărie, de exemplu, poți alege o masă extensibilă pe care să o folosești la dimensiunea maximă numai atunci când ai musafiri.
  • Amplasează mobilierul în mod strategic – amplasează canapeaua sau patul de dormitor lângă perete pentru a crea mai mult spațiu central. Acest lucru îți va permite să te deplasezi mai ușor prin cameră și să obții mai mult spațiu pentru alte piese de mobilier.
  • Folosește iluminarea adecvată – optează pentru o combinație de iluminat ambiental și de accent pentru a crea un aspect bine echilibrat și pentru a evidenția zonele cheie ale fiecărei încăperi.

Dacă amenajarea unui apartament mic ți se pare o provocare, descoperă 5 tipuri de mobilier care te ajută să economisești spațiu și să obții un design de revistă, la prețuri accesibile!

Amenajare apartament mic 2 camere familie cu copil

Amenajarea unui apartament mic, potrivit pentru o familie cu un copil, poate să fie o provocare, însă, dacă aplici sfaturile de mai sus și ideile pe care ți le prezentăm în continuare, poți obține un design vesel și funcțional în același timp.

Iată cum poți să personalizezi decorul pentru copilul tău:

  • Amplasează o măsuță și un scaun în camera de zi, care să poată fi folosite de copil pentru diferite activități creative.
  • Folosește-te de rafturi suspendate de perete pentru depozitarea cărților.
  • Optează pentru câțiva tabureți cu spațiu generos pentru depozitare. În acest mod, beneficiezi de caracteristica lor funcțională și, în același timp, reușești să depozitezi într-un mod organizat jucăriile copilului.

Amenajare apartament 2 camere mare

Amenajare apartament 2 camere mare Amenajare apartament mare 2 cu camere

amenajare apartament cu doua camere si spatiu de lucru

Un apartament poate fi considerat spațios dacă depășește 50 de metri pătrați. Dacă este și inteligent compartimentat, atunci poți să te bucuri de un proces facil de amenajare. Iată câteva idei care să te inspire.

Amenajare apartament 2 camere 75 mp

Descoperă exemple concrete de amenajare:

  • Bucură-te de libertate în alegerea mobilierului potrivit – într-un apartament mare, poți utiliza mobilierul pentru a separa spațiile și pentru a crea zone funcționale. De exemplu, poți utiliza o bibliotecă pentru a separa zona de living de zona de dining sau poți folosi un birou pentru a separa zona de lucru de cea de relaxare.
  • Amenajează o zonă pentru relaxare și interacțiune – folosește canapele și fotolii pentru a crea un spațiu confortabil și atrăgător. Poți alege să amplasezi mobilierul în cerc sau în formă de U sau L pentru a încuraja interacțiunea și pentru a obține un design deosebit.
  • Alege o paletă colorată de nuanțe – un apartament mare oferă oportunitatea de a te juca cu culorile și cu texturile. Poți utiliza culori vibrante pentru a crea o atmosferă energizantă sau culori mai calde pentru a obține o atmosferă mai relaxantă. Combină texturi diferite, cum ar fi lemnul și sticla sau metalul și pielea, pentru a obține un design interesant și sofisticat.

Amenajare hol apartament 2 camere

amenajare hol apartament cu doua camere

amenajare hol ingust apartament cu doua camere

Indiferent de dimensiunea apartamentului tău, nu trebuie să neglijezi nici holul atunci când începi procesul de amenajare. Pentru că holul este prima impresie pe care o oferi oaspeților, acesta trebuie să fie cât mai primitor și, în același timp, să reflecte personalitatea ta. Inspiră-te din următoarele sfaturi de amenajare hol apartament 2 camere.

Pentru a adăuga un element de textură și culoare, dar și pentru a proteja podeaua, alege un covor pentru hol care să se potrivească cu stilul general al locuinței. În ceea ce privește mobilierul, pentru a profita la maximum de spațiul disponibil, folosește și aici mobilier multifuncțional.  De exemplu, o bancă de mici dimensiuni, cu spațiu pentru depozitare sau un cuier cu oglindă încorporată pot fi alegeri potrivite.

Nu uita de plante. Dacă spațiul îți permite, includerea unor plante în decor poate adăuga o notă de culoare și viață holului. Alege plante care să se potrivească cu condițiile de lumină și de umiditate din hol și amplasează-le în vase sau ghivece care se potrivesc cu stilul general al locuinței.

Descoperă mobilierul pentru hol de pe haaus.ro și obține o atmosferă primitoare care să reflecte personalitatea ta!

Amenajare apartament în funcție de tipul apartamentului

Și compartimentarea apartamentului poate influența modul de amenajare al acestuia. Descoperă în continuare câteva sfaturi.

Idei amenajare apartament 2 camere nedecomandat

amenajare apartament 2 camere nedecomandat

idei amenajare apartament 2 camere nedecomandat

design apartament 2 camere nedecomandat

Atunci când alegi o paletă de culori pentru un apartament nedecomandat, trebuie să iei în considerare faptul că este important să creezi o unitate vizuală între toate camerele. În acest sens, puteți utiliza o paletă de culori similară pentru fiecare încăpere.

Iată un exemplu de paletă de culori potrivită pentru un astfel de apartament, dar și idei amenajare apartament 2 camere nedecomandat:

  • Gri deschis – această nuanță poate fi utilizată pe pereți și poate servi ca bază pentru întreaga paletă de culori. Griul deschis creează un fundal neutru și poate ajuta la crearea unui aspect modern și sofisticat.
  • Alb – poate fi folosit ca nuanță secundară și poate fi utilizat pentru tavan, ferestre sau uși. Acest lucru poate ajuta la iluminarea spațiului.
  • Maro închis – această nuanță poate fi folosită pentru mobilierul principal, cum ar fi canapeaua sau fotoliile. Maroul închis poate să creeze o atmosferă caldă și poate fi combinat cu alte nuanțe mai deschise sau mai colorate.

În ceea ce privește mobilierul, alege piese de mobilier care pot servi în mai multe scopuri, cum ar fi un pat de dormitor care are și spațiu de depozitare în interiorul său sau o canapea extensibilă care poate fi transformată în pat, la nevoie. De asemenea, în living poți să alegi o bibliotecă, în timp ce în dormitor poți să alegi un șifonier destinat strict depozitării hainelor tale și a altor obiecte pe care le folosești.

Descoperă mobila de living din portofoliul Haaus și amenajează încăperea cu bun-gust și buget redus!

Utilizează și textile pentru a adăuga textură și culoare. Păturile, pernele decorative și covoarele pot fi folosite pentru a adăuga textură și culoare personalizate într-un apartament nedecomandat cu 2 camere. Alege modele simple și culori care se potrivesc cu nuanțele de pe pereți și cu mobilierul pentru care ai optat.

Idei amenajare apartament 2 camere semidecomandat

amenajare apartament 2 camere semidecomandat

idei amenajare apartament 2 camere semidecomandat

În amenajarea unui apartament cu 2 camere semidecomandat, poți să te inspiri din sfaturile oferite mai sus, deoarece compartimentarea acestora nu diferă foarte mult. Totuși, iată și alte trucuri și idei amenajare apartament 2 camere semidecomandat:

  • Personalizează fiecare încăpere cu anumite obiecte pentru decor, precum tablourile sau plantele verzi.
  • Folosește nuanțe de culori apropiate ca intensitate, pentru a crea o unitate vizuală întregului apartament.
  • Dacă ai o bucătărie open space, alege să delimitezi zona de preparat mâncarea de cea dedicată relaxării, cu ajutorul unei comode deosebite.
  • Folosește corpuri de iluminat specifice fiecărei încăperi.

Renovare apartament semidecomandat

Dacă ai deja un apartament amenajat, însă consideri că a sosit momentul să îl renovezi, iată câteva sfaturi de care să ții cont în procesul de renovare apartament semidecomandat:

  • Planifică în prealabil – folosește-te de câteva schițe apartamente 2 camere pentru a vizualiza mai ușor cel mai potrivit mod în care poți să renovezi apartamentul.
  • Lucrează în etape – este recomandat să lucrezi la fiecare cameră sau zonă a apartamentului în etape, astfel încât să poți termina complet fiecare zonă înainte de a merge mai departe.
  • Menține ordinea – într-un apartament mic, dezordinea poate părea mult mai deranjantă. Asigură-te că ai suficiente soluții de depozitare pentru a păstra lucrurile organizate, astfel încât să maximizezi spațiul disponibil.

Idei amenajare apartament 2 camere decomandat

Idei amenajare apartament 2 camere decomandat amenajare apartament 2 camere decomandat
amenajare dormitor apartament 2 camere Idei amenajare living apartament 2 camere

Când alegi o paletă de culori pentru un apartament decomandat, poți utiliza nuanțe diferite pentru fiecare cameră, astfel încât să evidențiezi personalitatea fiecărei încăperi. Iată câteva idei amenajare apartament 2 camere decomandat:

  • Camera de zi – aici poți folosi o paletă de culori luminoasă și plăcută, care să creeze o stare de relaxare. Culorile pot include nuanțe de roz pudră, albastru regal, maro/ bej și alb. În ceea ce privește mobilierul, culoarea trebuie să se potrivească cu aspectul general al camerei. Dintr-o cameră de zi nu trebuie să lipsească o canapea, fotolii, măsuța pentru cafea sau rafturile pentru depozitarea cărților.
  • Dormitorul – folosește culori mai calde și întunecate, precum maro, bej, roșu sau verde. Aceste culori pot adăuga o senzație de confort și de intimitate. În funcție de preferințe, poți alege să utilizezi o singură culoare sau să combini mai multe culori pentru a crea un aspect mai eclectic. Atunci când alegi mobilierul pentru dormitor, asigură-te că optezi pentru un pat confortabil și spațios, o comodă pentru TV și un șifonier pentru depozitare.

Dacă încă nu ai găsit mobilierul potrivit pentru dormitorul tău, descoperă portofoliul Haaus și alege din zecile de modele!

  • Baia – aici este bine să utilizezi culori luminoase, cum ar fi alb sau galben deschis. Aceste nuanțe pot ajuta la iluminarea spațiului și pot crea o senzație de prospețime și de curățenie. Dacă spațiul îți permite, amenajează baia cu o cadă de dimensiuni mari care să te ajute să te relaxezi după o zi lungă la birou.

Pe lângă o cadă de baie care să te ajute să te relaxezi, nu uita să completezi designul băii tale cu mobilierul potrivit. Descoperă portofoliul Haaus și alege mobilierul favorit!

  • Bucătăria – indiferent că ai o bucătărie open space sau nu, și aici poți utiliza culori luminoase și vesele, cum ar fi albastrul, verdele sau galbenul. Folosește o nuanță de bază neutră și optează pentru aceste accente de culoare pentru a obține un design inedit. În ceea ce privește alegerea mobilierului, poți să optezi pentru un mobilier care include și piese suspendate, pentru a te bucura de cât mai mult spațiu pentru depozitare.

Alege mobilierul de bucătărie potrivit stilului tău! Poți obține un design deosebit chiar și cu un buget redus.

Idei de amenajări apartament 2 camere în funcție de stil

Locuința ta trebuie să te reprezinte, astfel că există câteva stiluri de amenajare pe care le poți aborda, în funcție de preferințele tale.

Amenajare apartament 2 camere în stil modernist-minimalist

Amenajare apartament 2 camere minimalist

idei amenajare apartament 2 camere minimalist

design minimilist apartament cu 2 camere

Stilul modernist-minimalist este definit de simplitatea și minimalismul designului, dar și prin utilizarea materialelor naturale și a formelor geometrice. Iată câteva idei de amenajări pentru un apartament cu 2 camere în stil modernist-minimalist:

  • Folosește culori neutre și luminoase: nuanțele precum alb, gri și bej pentru pereți și pardoseală vor conferi un aspect luminos și spațios apartamentului.
  • Alege un mobilier simplu și funcțional – piesele de mobilier cu linii simple și geometrice, dar care să fie și funcționale, precum un pat cu spațiu de depozitare sau o masă extensibilă, sunt cele mai bune alegeri pentru a obține stilul dorit.

Citește și: 4 sfaturi practice pentru montare mobilă!

  • Utilizează lemnul și oțelul pentru a adăuga un sentiment de căldură și textură în apartament. De exemplu, un dulap sau o comodă din lemn masiv și un corp de iluminat din oțel pot să contribuie la obținerea unui design deosebit.
  • Evită obiectele decorative prea multe sau prea încărcate – acestea pot încărca vizual spațiul. În schimb, alege câteva piese de artă sau decorațiuni cu forme simple și geometrice, precum tablouri minimaliste sau lămpi de dimensiuni mici.
  • Folosește lumina naturală – încurajează lumina naturală să intre în apartament prin utilizarea unor draperii subțiri sau jaluzele. În plus, adaugă și corpuri de iluminat minimaliste și moderne, pentru a ilumina eficient diferite zone ale apartamentului.

Amenajare apartament 2 camere în stil rustic

Amenajare apartament 2 camere în stil rustic

 idei amenajare apartament 2 camere în stil rustic

Amenajare dormitor stil rustic

Dacă preferi stilul rustic, poți crea o ambianță confortabilă și primitoare în apartamentul tău cu 2 camere prin aplicarea următoarelor idei în procesul de amenajare:

  • Pardoseală din lemn – alege o pardoseală din lemn sau un model ceramic care imită lemnul. Podeaua din lemn creează o atmosferă caldă și rustică, dar și durabilă și ușor de întreținut.
  • Pereți în nuanțe neutre sau cu textură – vopsește pereții cu nuanțe neutre, cum ar fi bej sau crem, sau cu texturi care imită cărămida sau piatra.
  • Utilizează mobilier din lemn care să fie robust și cu aspect rustic. O masă de lemn, scaune de lemn, biblioteci sau dulapuri cu uși și sertare din lemn pot fi alegerile potrivite.
  • Adaugă elementele de decor potrivite. Elementele de decor rustice, cum ar fi pernele, păturile, draperiile sau covoarele cu motive rustice, precum și alte obiecte decorative din lemn, ceramică sau sticlă nu trebuie să lipsească dintr-un design rustic.

Amenajare apartament 2 camere în stil clasic

Amenajare apartament 2 camere în stil clasic

idei amenajare apartament 2 camere în stil clasic

Amenajare dormitor in stil clasic

Stilul clasic este caracterizat de eleganța și rafinamentul elementelor decorative, astfel că amenajarea unui apartament de 2 camere în acest stil necesită o atenție deosebită la detalii. Iată câteva idei pentru a crea un apartament clasic:

  • Alege nuanțe neutre – nuanțele de crem, bej sau alb vor permite accentuarea elementelor decorative, cum ar fi mobilierul și textilele și vor fi suficient de subtile încât să nu domine spațiul.
  • Optează pentru o pardoseală din lemn care va accentua naturalețea stilului clasic.
  • Alege un mobilier elegant. Optează pentru piese de mobilier cu forme simple și curate, cum ar fi o canapea cu brațe rotunjite și picioare sculptate sau un fotoliu cu tapițerie din catifea sau piele. O măsuță de cafea cu un aspect elegant și o bibliotecă cu uși din sticlă pot fi de asemenea alegeri inspirate.
  • Nu uita de elemente decorative cu detalii rafinate – în acest context, poți alege perne cu franjuri, draperii elegante și covoare cu motive florale sau geometrice. De asemenea, poți adăuga tablouri sau oglinzi cu rame aurite sau argintii, pentru a accentua eleganța stilului clasic.

Mobilierul multifuncțional, culorile deschise și luminoase, organizarea spațiului și iluminatul adecvat sunt doar câteva dintre aspectele importante care trebuie luate în considerare la amenajarea unui apartament cu 2 camere. Indiferent de stilul preferat, modern, rustic sau clasic, există soluții de design care să corespundă nevoilor și dorințelor tale.

 

Sursă foto: shutterstock.com

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Sonoma Inchis/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Sonoma Inchis/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Bronz/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Bronz/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Lemn Natural/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Lemn Natural/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Antracit/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Antracit/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga, Baterie Flexibila

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 76500lei66900lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Sonoma Inchis/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva dreapta

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 63500lei54500lei
Adauga in cos

Set Masca Chiuveta Karo, Stejar Sonoma Inchis/Alb, 80 x 50 x 80 cm, Chiuveta Inox, Cuva stanga

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 63500lei54500lei
Adauga in cos

Roxana Bocicai

autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *