Amenajare living
Living

Amenajare living: modele și idei de amenajare pentru sufragerii

Zona de living este cea pe care o folosim cel mai mult pentru socializare cu familia și prietenii sau pentru a ne relaxa la finalul unei zile, la un film sau, pur și simplu, odihnindu-ne pe o canapea confortabilă. Designul contemporan definește living și dining în aceeași cameră, adică un living cu bucătărie tip open space. Așa cum vei vedea în mai multe idei de decor pentru living tip open space, spațiul devine astfel mai fluid, mai aerisit, nefiind nevoie de uși sau de alte delimitări.

În funcție de preferințele și nevoile tale, poți amenaja și decora livingul exact așa cum dorești, important este să ai un spațiu bine definit și echilibrat, în care să te simți confortabil. Pentru a obține acest rezultat, ai nevoie de piese de mobilier, textile, decorațiuni și corpuri de iluminat care se îmbină armonios pentru a crea un ambient modern, în tendințe, și funcțional. În living ai posibilitatea de a adăuga toate elementele tale preferate, lumina, culorile și texturile, astfel încât să devină o oază de bucurie și relaxare.

Descoperă în acest articol o mulțime de idei pentru livinguri amenajate într-un mod deosebit, care să te inspire să îți amenajezi spațiul așa cum îți dorești.

Amenajare living în funcție de dimensiune

o   Idei amenajare living mic

o   Idei amenajare living mare

Alte idei de amenajare sufragerie

o   Idei amenajare living apartament

o   Idei amenajare living casă

o   Idei amenajare living cu scară interioară

o   Idei amenajare living cu bucătărie open space și zonă de dining

o   Idei amenajare living cu șemineu

Idei amenajare living în funcţie de formă

o   Amenajare living dreptunghiular

o   Amenajare living pătrat

Reguli amenajare living în funcție de stil

o   Amenajarea livingului clasic

o   Amenajarea livingului modern: idei living modern

o   Amenajarea livingului rustic

o   Amenajarea livingului vintage

o   Amenajarea livingului minimalist

o   Amenajarea unui living simplu

Alte idei amenajare sufragerie și piese de mobilier necesare pentru living

Cum integrezi în spațiu decorațiuni interioare living

Amenajare living în funcție de dimensiune

Indiferent că locuiești într-un spațiu mic și cochet sau într-o locuință de dimensiuni generoase, modul în care alegi să amenajezi livingul poate să contribuie la crearea unui confort sporit și la sentimentul de „acasă”. În timp ce amenajarea unui living mic poate fi o provocare din pricina spațiului limitat, amenajarea unui living mare presupune multă atenție la detalii și o viziune de ansamblu complexă. De aceea, ți-am pregătit în cele ce urmează câteva idei de sufragerii moderne de apartament sau casă, atât pentru amenajarea unui living mic, cât și pentru amenajarea unui living mare.

Idei amenajare living mic

Pentru amenajarea unui living într-un apartament mic poți să faci un exercițiu de creativitate care să te ajute să creezi un spațiu primitor și funcțional. Și, pentru ca exercițiul să fie complet, ai nevoie atât de informații, cât și de imagini care să te inspire. În această parte a articolului le vei găsi pe ambele.

Mai întâi, pentru a valorifica la maximum fiecare metru pătrat, este esențial să abordezi amenajarea cu atenție și să folosești trucuri eficiente pentru a face ca spațiul să pară mai generos decât este în realitate.

În acest sens, optează pentru o mobilă living spațioasă, pe care să o poți folosi pentru mai scopuri, astfel încât să economisești spațiu. De exemplu, pentru un living și dormitor în aceeași cameră, o canapea sau un fotoliu extensibil poate fi o soluție inteligentă, fără a ocupa prea mult loc în timpul zilei.

Alege culori deschise și luminoase pentru pereți, de exemplu o amenajare living alb. Pe lângă nuanța de alb, în multe idei pentru un living mic vei observa culori pale pentru pereți și mobila sufragerie apartament, pentru a reflecta mai bine lumina naturală în întreaga cameră.

De asemenea, într-o amenajare de sufragerie mică, poți amplasa și o oglindă într-un loc strategic, cum ar fi peretele paralel cu fereastra, pentru a lumina și mai mult spațiul.

  • canapea extensibila

Descoperă alte idei si modele de mobila pentru amenajarea unui living mic.

Idei amenajare living mare

În ceea ce privește amenajarea unui living spațios, aici lipsa de creativitate ar putea fi cel mai mare obstacol care să te împiedice să obții designul dorit. Pentru a evita acest lucru, ți-am pregătit mai jos câteva idei și imagini care să te inspire să îți creezi propriul stil de amenajare.

Primul aspect pe care ai putea să-l ai în vedere aici este compartimentarea spațiului în mai multe zone funcționale distincte. Poți face acest lucru doar din amenajare, fără să fie nevoie să construiești pereți suplimentari.

De exemplu, într-un living mare poți să creezi o zonă de relaxare cu canapele, fotolii și un televizor suspendat, dar și o zonă de dining pe care să o amenajezi cu o masă și câteva scaune. Pentru a delimita aceste zone, în spațiul de relaxare poți să amplasezi pe jos un covor de dimensiuni mari, în timp ce în zona de dining poți să poziționezi o comodă care să se integreze în designul ales.

Totuși, evită supraaglomerarea spațiului cu prea multe piese de mobilier. Mai bine alegi piese de mobilier de dimensiuni generoase, dar proporționate, pentru a menține un echilibru vizual plăcut. Descoperă mai jos poze cu mobila living deosebită și idei de amenajare living cu dining.

  • mobilier lemn living

Alte idei de amenajare sufragerie

Pentru că sursele de inspirație nu sunt niciodată suficiente atunci când dorești să-ți creezi propriul model de sufragerie, ți-am pregătit mai jos și alte idei de design interior pentru livinguri care să te ajute să obții designul dorit.

Idei amenajare living apartament

Amenajarea unui living apartament nu trebuie să fie doar practică și funcțională, ci să te și ajute să obții un spațiu în care te vei relaxa de câte ori vrei. Pentru asta, te poți inspira din mai multe poze cu sufragerii apartamente incluse în acest articol.

Regula generală în cazul amenajării sufrageriei la bloc, ca și în cazul camerelor mici, este să optezi pentru piese de mobilier multifuncționale, dar și pentru elemente care dau iluzia unui spațiu mai aerisit. În astfel de sufragerii amenajate, folosește culori predominant deschise, piese de mobilier cu picioare, de exemplu, biblioteci modulare care dau impresia unei camere mai aerisite și accesorii și aranjamente living din materiale naturale, în nuanțe deschise.

Descoperă mai multe idei de amenajare living apartament la bloc și află cum sa iti amenajezi biblioteca pentru living, dar și pentru alte încăperi ale locuinței.

  • mobila living

Idei amenajare living casă

Un living generos la casă permite amenajarea spațiului în mai multe stiluri. De exemplu, poți folosi piese de mobilier voluminoase, din lemn masiv, care sporesc confortul și creează o zonă de relaxare spațioasă. Alege stilul care ți se potrivește și adaugă fotolii și canapele încăpătoare, o măsuță de cafea mai mare, o bibliotecă sau chiar un șemineu.

Regula de bază în încăperile mari este moderația, în special dacă alegi să amenajezi un living cu bucătărie la casă. Așa că îți amintim că este important să nu supraaglomerezi livingul, pentru că va părea mai mic decât este de fapt. Încearcă să creezi o armonie între dimensiunile pe care le ai la dispoziție, mobilier și decorațiuni pentru un living modern.

Unui living la casă i se potrivește de minune stilul rustic de amenajare. Descoperă care sunt caracteristicile acestuia și cum le poți pune în aplicare.

Idei amenajare living cu scară interioară

Dacă locuiești la casă cu etaj, iar scara interioară face parte parțial sau total din living, aceasta este un element esențial pe care trebuie să îl iei în considerare pentru amenajare. Deși scara interioară îți oferă posibilitatea de a avea mai mult spațiu la parter, s-ar putea să te pună în dificultate și să îți creeze câteva bătăi de cap până găsești cea mai bună formulă de amenajare. Dacă scara este în zona livingului, este important să o integrezi în restul decorului, pentru a nu da senzația unui element separat și nepotrivit. Cu puțină imaginație, scara interioară poate deveni chiar un element unic de decor, ușor de integrat în sufrageriile elegante.

Idei amenajare living cu bucătărie open space și zonă de dining

Designul open space living este din ce în ce mai popular, deoarece oferă mai multă flexibilitate camerei și mobilierului. Adevărata provocare atunci când vorbim despre amenajare living open space este să faci ca întreg spațiul să aibă același stil și să delimitezi foarte bine încăperile, pentru a nu avea tot timpul senzația că ești tot în bucătărie, chiar și atunci când ești în living. De aceea, pentru amenajarea unui living de tip open space cu bucătărie, poți să te inspiri din mai multe idei de amenajare living cu masă.

Nu uita totuși că este important să delimitezi spațiul pentru gătit și camera de zi. Poți alege o insulă de bucătărie sau un bar, cu rolul de a separa cele două zone individuale. În funcție de dimensiunea spațiului, într-un model de living cu bucătărie, insula sau barul pot veni în completarea zonei de dining sau pot chiar înlocui locul de luat masa, dacă vorbim despre amenajare living mic cu bucătărie open space.

Idei amenajare living cu șemineu

Dacă optezi pentru o amenajare living cu șemineu, cel mai probabil vei alege să-l montezi în living, camera de zi oferind cele mai multe opțiuni de amenajare. Șemineul se poate transforma ușor în piesa centrală a unui design living modern în apartament sau casă, fiind nu doar o sursă de căldură, ci și un element deosebit în designul interior.

În trecut, șemineul era utilizat doar pentru încălzirea unei încăperi, însă în prezent acesta are și un rol decorativ de impact în crearea unei atmosfere intime și calde. Poți monta șemineul pe orice perete al încăperii, acolo unde dorești să creezi un punct de interes. Această opțiune poate fi aplicată atât într-un living mic cu șemineu, cât și într-un living mare.

Idei amenajare living în funcţie de formă

Indiferent că locuiești la casă sau apartament, camera de living poate avea mai multe forme și, în funcție de asta, poate necesita un anumit mod de amenajare. Descoperă în continuare câteva idei living de apartament și casă pentru cele mai comune două forme de încăperi: dreptunghiulară, adică lung și îngust, și pătrată.

Amenajare living dreptunghiular

Deși un living îngust are anumite constrângeri structurale, cu o abordare creativă și strategică poți să creezi un echilibru vizual plăcut și să amenajezi livingul mic și îngust într-un mod practic.

Primul lucru pe care îl poți face pentru a echilibra spațiul este să folosești culori în două tonuri pentru pereți. Pentru cei doi pereți înguști poți alege nuanțe mai deschise la culoare, în timp ce pentru ceilalți doi pereți poți să folosești tonuri mai închise ale aceleiași culori. Dacă îți dorești un living cu design îndrăzneț, atunci poți să optezi pentru culori diferite, cum ar fi alb și verde.

În același timp, poți opta și pentru pereți albi, iar pata de culoare să o incluzi în design prin intermediul pieselor de mobilier. De exemplu, dacă alegi această opțiune, atunci poți opta pentru o canapea gri sau un colțar albastru.

Indiferent de paleta de culori pe care o alegi, ține cont de modul în care amplasezi piesele de mobilier. Într-un living dreptunghiular, este mai bine să amplasezi, în special canapeaua, către perete pentru a evita aglomerarea spațiului și crearea unui dezechilibru vizual.

  • living ingust

Amenajare living pătrat

Dacă livingul tău are o formă pătrată, principalul avantaj de care te bucuri este echilibrul. Acesta îți oferă o mai mare libertate în amenajare, indiferent că vorbim despre amenajarea unui living mare sau amenajarea unui living mic.

Pentru a evita monotonia unui living pătrat, alege culori și texturi variate. De exemplu, culorile deschise și pastelate pot crea iluzia unui spațiu mai mare, în timp ce texturile bogate oferă adâncime și accent vizual. O idee bună în acest sens poate fi folosirea unui tapet pe unul dintre pereți. Acesta poate avea forme geometrice sau accente florale, în timp ce ceilalți 3 pereți pot fi vopsiți într-o culoare pastelată sau o nuanță de alb. Pentru mai multă creativitate, te poți inspira din mai multe idei de amenajare perete în living.

În ceea ce privește mobilierul, poți alege un set de canapea cu fotolii și o măsuță de cafea cu picioare, pentru a obține un aspect aerisit al încăperii. Nu uita nici de elementele decorative. În funcție de preferințele tale și designul ales, poți alege să decorezi spațiul cu plante verzi, tablouri sau sculpturi de mici dimensiuni și vaze cu flori.

Descoperă câteva exemple de plante de apartament nepretentioase pe care să le incluzi în designul tău!

  • mobilier living modern

Reguli amenajare living în funcție de stil

Livingul este prin definiție un spațiu comun, unde familia și cei care vin în vizită trebuie să se simtă bine. De aceea, este important să găsești exact stilul care îți reflectă personalitatea și în care toată lumea se simte bine.

În general, este de preferat ca întreaga locuință să fie amenajată în același stil, pentru a păstra armonia și pentru a avea un aspect vizual cât mai echilibrat. O abordare potrivită pentru a urma aceste reguli amenajare living este să iei în considerare tematica din restul casei atunci când amenajezi livingul. Îți oferim câteva idei de amenajare, pe care le poți aplica în mod cât mai natural în spațiul tău.

Amenajarea livingului clasic

Spre deosebire de alte stiluri de amenajare, care se potrivesc și pentru un living mic și pentru unul spațios, stilul clasic este recomandat în general pentru încăperile mai generoase. Stilul clasic se caracterizează prin bogăția detaliilor ornamentale și prin finisajele mobilierului și ale materialelor textile care, dacă nu sunt folosite în proporțiile corespunzătoare, pot crea senzația de supraaglomerare. Decorațiunile clasice, textilele și tapițeriile folosite pentru amenajarea livingului în stil clasic modern sunt din materiale de lux, precum catifeaua sau mătasea, ceea ce dă o notă de eleganță interiorului.

Alte amenajări interioare clasice: imagini care să te inspire

Descoperă în continuare mai multe imagini care surprind și mai bine caracteristicile stilului clasic de amenajare.

  • living clasic

Amenajarea livingului modern: idei living modern

Deși există mai multe modele de living modern, în general, stilul modern de amenajare este ușor de realizat și de întreținut. Diferitele idei de amenajare living modern se remarcă prin simplitatea mobilierului și a decorațiunilor, utilitatea elementelor folosite și un grad înalt de confort.

Pentru amenajarea unui living mic și modern sunt preferate piesele cu forme geometrice, suprafețele netede, mobilierul realizat din materiale ușoare și multifuncțional, precum și finisajele neutre. Vei putea observa asta în mai multe imagini cu living modern și modele de sufragerii moderne.

Pentru a da un accent interesant în tipurile de amenajări livinguri moderne, păstrând în același timp o notă elegantă, se pot introduce pete de culoare și modele mai sofisticate pentru piesele de mobilier, comodă TV, bibliotecă și pentru obiectele de decor living.

Amenajarea livingului rustic

Deși amenajarea rustică ne duce imediat cu gândul la o cabană la munte, poți aduce influențele specifice indiferent de spațiul în care locuiești. Există o mulțime de modalități prin care poți insera elementele naturale și rustice la tine acasă.

Un living cu aspect rustic presupune folosirea lemnului masiv îmbinat cu accente metalice sau din piatră. Astfel, poți opta pentru pardoseli și piese de mobilier din lemn sau cu accente lemnoase, cu aspect vintage. În general, textilele rustice sunt realizate din materiale naturale – lână, bumbac sau in – și sunt decorate cu motive tradiționale. Piesele de mobilier sunt voluminoase și confortabile și creează o atmosferă relaxantă.

Amenajarea livingului vintage

Atunci când ne referim la stilul vintage, ne gândim la atmosfera anilor ’40-’50, la mobilier și decorațiuni vechi, cu patină și povești fascinante. Un living cu aspect vintage presupune folosirea unui amestec de elemente contemporane cu antichități, materiale textile și tapițerii din materiale luxuriante, cu printuri florale complexe. Chiar dacă nu ai aceste obiecte la îndemână, dar îți dorești un astfel de stil de amenajare, poți folosi piese moderne de mobilier cât mai simple, pe care să le accesorizezi cu elemente de decor pe care le poți găsi în magazinele de antichități.

Amenajarea livingului minimalist

Pentru amenajarea unui living minimalist, poți opta pentru piese de mobilier statement, pe care să le folosești ca elemente centrale ale amenajării și în jurul cărora să adaugi celelalte elemente de decor. De asemenea, poți alege pentru un model de living minimalist piese mai simple și să folosești corpurile de iluminat și obiectele de decor pentru a exprima acest stil de amenajare.

În spațiile minimaliste predomină suprafețele plane, lucioase, materialele simple – sticlă, metal, piatră sau piele – și mobilierul jos, cu laturi drepte.

Amenajarea unui living simplu

Dacă niciun stil de amenajare nu se potrivește cu personalitatea și stilul tău de viață, atunci optează pentru un living simplu. Ulterior, poți personaliza spațiul cu obiecte decorative care te descriu cel mai bine.

O amenajare simplă presupune folosirea unor culori neutre sau pastelate și a unui mobilier cu linii drepte, așa cum vezi în imagini. Dacă stilul tău este mai creativ și îți dorești să reflecți asta în designul livingului tău, atunci include o pată de culoare în design. Aceasta poate fi un albastru intens, galben sau chiar roșu.

În ceea ce privește elementele decorative, poți să incluzi fotografii cu familia, tablouri și covoare cu model. Iată câteva poze cu livinguri frumoase și idei sufragerie cu mobilă de living care să te inspire.

  • amenajare living

Alte idei amenajare sufragerie și piese de mobilier necesare pentru living

Indiferent de stilul ales pentru amenajări interioare living, este important să optezi pentru piese de mobilier cât mai confortabile. Canapeaua este elementul central al oricărui living, unde petreci serile, la serialul preferat, te relaxezi la finalul unei zile sau socializezi cu prietenii.

Pentru alegerea canapelei potrivite, cele mai importante criterii sunt dimensiunea, forma și gradul de confort pe care îl oferă. Dacă ai un spațiu mai mare sau ai un living open space mic, poți opta pentru amenajare living cu colțar, care te va ajuta să delimitezi vizual sufrageria de bucătărie sau de zona pentru luat masa. Canapelele extensibile sunt ideale pentru a avea la îndemână un pat suplimentar atunci când invitații rămân peste noapte.

Pentru a obține un design echilibrat, este important să alegi mobilierul de bucatarie potrivit din portofoliul haaus.ro. Descoperă modelele noastre!

Este important ca mobilierul pentru living să fie nu doar comod, ci și funcțional, pentru a crea un stil unitar și pentru a delimita cât mai eficient spațiile. De aceea, dacă ai un living de mici dimensiuni, alege o măsuță de cafea cu blat din sticlă, potrivit pentru un stil de amenajare pentru camera de zi clasic sau minimalist. Dimensiunea acesteia este determinată de spațiul pe care îl ai în living și de mărimea canapelei, pentru că este important să păstrezi un echilibru al proporțiilor.

Descoperă masutele de cafea disponibile pe haaus.ro. Alege-o pe cea care se potrivește cu livingul tău și va ajunge la tine în 5 zile lucrătoare!

Dintr-un living nu trebuie să lipsească televizorul, care este și unul dintre principalele puncte de interes. Alege o comodă TV spațioasă, cu polițe și sertare, care să ofere și spațiu suplimentar de depozitare, dar și loc pentru a expune decorațiuni în același stil cu restul amenajării.

Livingul este folosit în general și ca spațiu de lucru, mai ales de către cei care lucrează exclusiv de acasă sau în sistem hibrid. Pentru a obține o soluție funcțională, poți transforma un colț al încăperii într-un birou cât mai simplu, practic, în armonie cu restul elementelor din cameră. Pentru a delimita cât mai bine această zonă, poți folosi un birou și un scaun care nu fac parte din același set cu restul pieselor de mobilier. Dacă dorești să camuflezi spațiul de lucru, poți opta pentru un birou încastrat sau pentru o masă și un scaun într-un stil minimalist, care nu ocupă foarte mult loc și care creează un aspect cât mai unitar cu restul decorului. Pentru depozitare, poți folosi o comodă cu sertare, rafturi și etajere.

Dacă îți dorești un living mobilat modern, alege să completezi designul cu câteva etajere de pe haaus.ro. Descoperă modelele și alege-l pe cel care te atrage!

Barul este un element ideal de legătură atunci când ai un living de tip open space. Ai la dispoziție mai multe opțiuni pentru a obține acest element, fie din structura pereților, fie din alte materiale care se potrivesc cu restul stilului de amenajare. Pentru a obține un aspect echilibrat, poți folosi accesorii și piese de mobilier precum scaunele de bar înalte, etajere sau diverse suporturi.

Șemineul este unul dintre acele elemente pe care le dorim cu toții în living, însă, de cele mai multe ori, spațiul, stilul sau bugetul nu ne permit să le includem în amenajare. Însă, există o mulțime de variante din care să alegi pentru a integra un șemineu chiar și într-un living mic, de apartament. Acesta are rolul de a adăuga un plus de căldură, creând o atmosferă primitoare.

În general, șemineul devine punctul de atracție al încăperii, așa că ar trebui să existe un perete sau un colț dedicat, cu rol estetic, pentru a instala un șemineu. Dacă locuiești la casă, poți alege opțiunea de amenajare sufragerie clasică și să construiești un șemineu cu foc natural. Însă, într-un apartament poți opta pentru o sursă electrică ce imită flacăra. Nu așeza în apropierea șemineului alte piese de mobilier, pentru că se pot deteriora în timp de la căldură.

Cum integrezi în spațiu decorațiuni interioare living

Când vine vorba despre decorațiuni interioare living, acestea au rolul de a te ajuta să amenajezi un living primitor, în stilul dorit, în armonie cu piesele de mobilier.

Tapetul este o modalitate accesibilă de decorare living și o alternativă interesantă la zugrăveala clasică. De asemenea, poate oferi acel element special care pune în valoare punctele de atracție din living. Este recomandat să optezi pentru un model care creează un spațiu unitar și care nu încarcă spațiul.

Livingul este un spațiu de relaxare, așa că este important să alegem cu atenție și paleta cromatică folosită, pentru a crea acel ambient în care ne putem odihni și în care toată lumea se simte confortabil. Designul echilibrat și culorile bine alese pot pune în valoare livingul și oferă o atmosferă plăcută. De aceea, este indicat să folosești culori care să dea impresia unui spațiu aerisit. Dacă nu ai suficientă lumină naturală, folosește culori calde, nuanțe de roșu, galben sau portocaliu.

Dacă livingul este prevăzut cu ferestre mari și multă lumină naturală, poți opta pentru amenajare living cu geamuri mari și poți alege culori mai închise, de exemplu, maro, sau o amenajare living alb cu gri închis. Aceste nuanțe sunt potrivite pentru mobilier și decorațiuni recomandate pentru livingurile mari, care primesc o cantitate mare de lumină naturală.

Completează decorul cu diverse corpuri de iluminat potrivite amenajării pe care ai ales-o. Alegerea acestora poate fi o provocare, pentru că livingul este în general cea mai mare încăpere din casă. Pentru iluminat, există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare, de exemplu, cât de multă lumină naturală pătrunde în living, ce activități au loc în această cameră și ce stil de amenajare dorești să obții.

Poți folosi mai multe tipuri de iluminat, lumina generală fiind cea care dă tonul în încăpere și care trebuie să fie distribuită egal, cu ajutorul plafonierelor, lustrelor sau chiar al unui candelabru. Adaugă și câteva corpuri de iluminat pentru a obține lumina de lucru, cu ajutorul veiozelor și lampadarelor. Acestea trebuie să ofere nu doar intensitate, ci și contrast, pentru a permite desfășurarea respectivelor activități. Dacă dorești să scoți în evidență anumite elemente de decor, de exemplu, tablouri sau polițe, poți folosi lumina de accent, cu ajutorul aplicelor sau al lumânărilor decorative cu LED.

Elementele care contribuie semnificativ la crearea oricărui stil de decorare living sunt materialele textile. Ai la dispoziție o mulțime de materiale, culori și modele moderne din care să alegi. Dacă vrei să creezi iluzia unui spațiu mai mare, optează pentru perdele și draperii deschise la culoare, din materiale mai transparente, și prinde-le cât mai aproape de tavan.

Tot la capitolul textile, covorul poate schimba complet aspectul unui living și poate crea unitate și un plus de confort. Cel mai important pas în alegerea covorului potrivit este să te asiguri că are dimensiunea potrivită. Acesta este așezat în general în zona cea mai animată din living, pentru a crea o delimitare a spațiului din living de restul zonelor. Covorul trebuie să fie suficient de mare pentru ca piesele de mobilier să fie așezate pe covor sau laturile să nu depășească zona delimitată de canapea și fotolii.

Alege elemente de decor în același stil cu restul amenajării, păstrând proporțiile conform cu dimensiunea spațiului din living. Alege tablouri din aceeași paletă cromatică, oglinzi, vaze decorative și accesorii în același stil și așază-le atent pentru a completa restul decorului. Adaugă pleduri și perne care creează o atmosferă confortabilă și lumânări parfumate care te ajută să te relaxezi într-un spațiu primitor.

Indiferent de stilul care te caracterizează și pe care dorești să îl aplici în amenajarea livingului, nu uita că acesta este un spațiu, în primul rând, destinat relaxării, chiar dacă vorbim despre o sufragerie open space. De aceea, este indicat să ții cont de sfaturile de amenajări interioare și să  optezi pentru mobilier și piese de decor cât mai primitoare, în care să te simți confortabil și care să-ți creeze o stare de bine.

 

Sursă foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, ShutterstockShutterstockShutterstock, Shutterstock, Shutterstock,

 

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

One thought on “Amenajare living: modele și idei de amenajare pentru sufragerii

  1. Mark spune:

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *