Casă

Cum se curăță mobila albă și ce poți face pentru a preveni îngălbenirea

Mobilierul alb adaugă un aer de eleganță și luminozitate în orice încăpere, dar păstrarea aspectului său impecabil necesită o atenție sporită și o îngrijire adecvată. Descoperă în cele ce urmează ce soluții poți folosi pentru îngrijirea și curățarea mobilierului alb, dar și ce poți face pentru a preveni îngălbenirea.

6 soluții de curățare a mobilierului alb, fără a-i deteriora calitatea

Curățarea mobilierului alb poate fi o provocare, deoarece petele și murdăria sunt mult mai vizibile pe această culoare și mai dificil de îndepărtat. Dacă te întrebi cu ce se curăță mobila lucioasă sau mată, ei bine, află că există câteva soluții eficiente pe care le poți încerca pentru a curăța mobilierul alb fără a-i deteriora calitatea. Iată câteva dintre cele mai eficiente:

  • Apă caldă și săpun lichid cu glicerină – o soluție de curățat mobila, făcută în casă. Folosește o cârpă moale sau un burete fin pentru a curăța mobilierul alb. După ce ai îndepărtat petele, nu uita să clătești bine și să ștergi mobilierul cu o cârpă curată pentru a îndepărta reziduurile de apă și săpun.
  • Oțet alb și apă. Oțetul alb ajută la îndepărtarea petelor și neutralizarea mirosurilor neplăcute și, în combinație cu apa, poate forma o soluție eficientă pentru curățarea mobilierului alb. Tot ceea ce trebuie să faci pentru curățarea mobilei cu oțet este să amesteci cantități egale de oțet alb și apă caldă într-un recipient spray și să pulverizezi soluția pe suprafața murdară. Mai apoi, șterge suprafața cu o cârpă moale până se usucă. Dacă mobila ta este ușor zgâriată și te întrebi cu ce se șterg zgârieturile de pe mobilă, ei bine, această soluție îți poate fi de folos și pentru îndepărtarea zgârieturilor ușoare.
  • Pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Una dintre proprietățile bicarbonatului de sodiu este de a albi suprafețele, motiv pentru care poate fi o soluție eficientă în curățarea mobilierului alb. Pentru a obține o pastă fină, într-un bol mic, adaugă ¼ de cană de bicarbonat de sodiu și completează compoziția cu porții mici de apă, până obții o pastă groasă și omogenă. Aplică pasta obținută pe zonele murdare ale mobilierului și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, după care șterge-o cu o cârpă umedă.
  • Aparat de curățare cu abur. Utilizarea unui aparat de curățat cu abur îți oferă posibilitatea de curăța mobilierul alb într-un mod ecologic, fără efort și chimicale. Această metodă poate fi eficientă pentru mobilierul alb deoarece aburul îndepărtează petele și murdăria, fără a deteriora calitatea mobilierului.

👉 Cu atâtea soluții de curățare la îndemână, poți îndrăzni să-ți amenajezi dormitorul cu ajutorul unui mobilier alb, modern. Descoperă piesele de mobilier pentru dormitor de pe haaus.ro și bucură-te de calitate superioară, la prețuri accesibile.

  • Soluție de curățare cu alcool izopropilic. Alcoolul izopropilic poate fi eficient pentru îndepărtarea petelor de marker sau alte pete persistente de pe suprafața mobilierului tău alb. Apelând la această soluție de curățat mobila, tot ceea ce trebuie să faci este să înmoi o cârpă moale în soluția cu alcool izopropilic și să ștergi petele sau zonele murdare cu o lavetă, prin mișcări ușoare, circulare.
  • Suc de lămâie. Sucul de lămâie are un conținut ridicat de acid citric, care îi conferă proprietăți puternice de curățare și degresare. De aceea, poate ajuta la îndepărtarea petelor și poate juca și rol de degresant mobilă bucătărie. Mai mult decât atât, acesta poate ajuta și la eliminarea bacteriilor și a microorganismelor de pe mobilier, ajutându-te astfel să obții un mediu mai igienic. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a folosi această metodă este să storci sucul dintr-o lămâie sau mai multe, în funcție de nevoi și să-l aplici peste petele aflate pe suprafața mobilierului. Lasă sucul să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge cu o cârpă umedă.

👉 Obține un aspect modern și aerisit în baie cu ajutorul unui mobilier alb. Pentru a te bucura de culoarea sa mult timp de acum încolo și pentru a te bucura de un mediu igienic, poți să folosești suc de lămâie pentru îngrijirea mobilierului.

Cum să previi îngălbenirea mobilierului alb

Mobilierul alb este mai pretențios decât cel de nuanțe mai închise, însă aspectul pe care îl oferă locuinței este unul mai elegant și curat. De aceea, dacă îți dorești un design deosebit care să includă mobilier alb, este bine să cunoști câteva metode prin care poți să previi îngălbenirea acestuia. Punându-le în aplicare, mobilierul tău va arăta mereu ca nou și astfel te poți bucura de el timp îndelungat. Descoperă în continuare ce poți să faci ca să previi îngălbenirea mobilierului alb:

  • Utilizează fețe de masă, suporturi pentru pahare și farfurii și tăvi pentru servire. Pentru a proteja suprafața mobilierului alb de zgârieturi, pete și alte deteriorări, folosește fețe de masă și diferite accesorii pentru veselă. Acestea sunt potrivite în special pentru o mobilă de bucătărie lucioasă și vor crea o barieră de protecție între obiectele pe care le folosești și suprafața mobilierului.

👉 Bucură-te de un design atractiv în bucătăria ta și alege mobilierul alb dorit din portofoliul haaus.ro. Nu uita să achiziționezi și o față de masă și accesorii pentru veselă care să se potrivească cu stilul tău și care să te ajute să întreții mobilierul în stare impecabilă timp îndelungat.

  • Curăță mobilierul regulat. Creează-ți o rutină de curățare a mobilierului pentru a preveni acumularea de murdărie și pete care pot duce la îngălbenirea mobilierului alb. Îndepărtează imediat petele și murdăria și curăță mobilierul în mod regulat cu soluții eficiente, cum ar fi cele prezentate în prima parte a acestui articol.

👉 Alege un mobilier alb pentru biroul tău și bucură-te de o atmosferă relaxată și ordonată în fiecare zi. Etajerele și bibliotecile cu rafturi pot fi ușor de întreținut atunci când le cureți în mod regulat. Așadar, tot ceea ce mai rămâne este să-ți amenajezi biroul așa cum ai visat.

  • Menține umiditatea adecvată în locuință. Umiditatea excesivă poate afecta mobilierul alb și poate cauza îngălbenirea sau deformarea acestuia. Utilizează umidificatoare sau dezumidificatoare pentru a menține un nivel optim de umiditate în încăperile amenajare cu mobilier alb.
  • Aplică un strat de protecție cu ceară pentru mobila lucioasă: Pentru a preveni îngălbenirea și a proteja mobilierul alb timp îndelungat, poți aplica un strat de ceară sau lac sau de protecție, special conceput pentru mobilierul în nuanțe deschise. Acest strat suplimentar va ajuta la menținerea nuanței mobilierului timp îndelungat și va preveni îngălbenirea cauzată de diverși factori externi.

Ce să eviți în îngrijirea mobilierului alb

Acum că ai aflat ce trucuri poți să folosești pentru a evita îngălbenirea mobilierului alb, a sosit momentul să îți prezentăm și ce anume este bine să eviți în îngrijirea mobilierului tău. Iată câteva informații care cu siguranță îți vor fi de folos:

  • Evită produsele chimice dure – acestea pot deteriora stratul protector al mobilierului alb și pot contribui la îngălbenirea acestuia. Optează pentru soluții de curățare delicate, precum săpunuri blânde, bicarbonat de sodiu sau oțet diluat cu apă.
  • Evită să așezi obiecte colorate direct pe mobilierul alb. Pigmenții din anumite obiecte, cum ar fi hârtia colorată sau revistele, pot transfera culorile și pot cauza îngălbenirea mobilierului. De asemenea, evită să așezi obiecte fierbinți direct pe mobilierul alb, deoarece acestea pot lăsa pete sau pot deteriora suprafața. Folosește fețe de masă și suporturi pentru a evita aceste consecințe.

👉 Alege mobilier alb pentru livingul tău și ține cont de sfaturile prezentate în acest articol pentru a te bucura cât mai mult de culoarea sa impecabilă. Vizitează haaus.ro și alege din gama noastră diversificată de mobilier pentru living.

  • Evită expunerea mobilierului alb la soare. Lumina solară directă poate cauza îngălbenirea mobilierului alb. De aceea, este bine să eviți amplasarea mobilierului în zonele expuse în mod constant la razele solare. Dacă nu este posibil, poți utiliza draperii, jaluzele sau folii de protecție solară pentru a bloca razele ultraviolete.
  • Evită utilizarea obiectelor aspre sau ascuțite care ar putea zgâria suprafața mobilierului alb.

👉Amenajează-ți baia cu ajutorul unui mobilier alb pentru a te bucura de un aspect aerisit și curat. Află câteva sfaturi de care să ții cont în amenajarea băii.

Indiferent că plănuiești să îți amenajezi locuința cu mobilier alb sau pur și simplu cauți metode de întreținere a mobilierului pe care îl ai deja, soluțiile prezentate în acest articol cu siguranță îți vor fi de folos. Creează-ți o rutină constantă de curățare a mobilierului și aplică soluțiile pe care le consideri adecvate și bucură-te de un mobilier imaculat, timp îndelungat.

sursă foto: shutterstock.com

Dulap Masina de Spalat Fyn, Alb, 65 x 27 x 190 cm

Evaluat la 4.67 stele din 5
PRP: 43700lei34500lei
Adauga in cos

Soldat Baie Zed, Suspendat, 2 Usi, Alb lucios/Alb, MDF, L 29 x l 22 x 104 cm

Evaluat la 4.71 stele din 5
PRP: 28500lei21900lei
Adauga in cos

Corp Baie Zed, Suspendat, 2 Usi, Alb lucios/Alb, MDF, L 48 x l 22 x H 72 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 30700lei23900lei
Adauga in cos

Masca Chiuveta Toro, Wenge, 80 x 50 x 82 cm

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 30700lei25100lei
Adauga in cos

Corp Superior Karo, 2 Usi, Stejar Sonoma Inchis/Alb, 60 x 30 x 60 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 25500lei20300lei
Adauga in cos

Biblioteca Flint, 2 Usi, Stejar Sonoma, 70 x 32 x 196 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 70900lei56700lei
Adauga in cos

Biblioteca Flint, 4 Polite, Stejar Sonoma, 70 x 32 x 196 cm

Evaluat la 4.88 stele din 5
PRP: 51500lei39900lei
Adauga in cos

Biblioteca Flint, 4 Polite, Wenge, 70 x 32 x 196 cm

Evaluat la 4.75 stele din 5
PRP: 51500lei39900lei
Adauga in cos

Corp Superior Toro, Alb, 80 x 35 x 60 cm

Evaluat la 4.83 stele din 5
PRP: 30700lei25100lei
Adauga in cos

Corp Masca Chiuveta Karo, 2 Usi, Lemn Natural/Alb, 80 x 50 x 80 cm

Evaluat la 0 stele din 5
PRP: 31500lei25300lei
Adauga in cos

Masca Chiuveta Toro, Stejar Sonoma, 80 x 50 x 82 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 30700lei25100lei
Adauga in cos

Corp Cuptor Karo, Lemn Natural/Alb, 60 x 50 x 80 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 22301lei17900lei
Adauga in cos

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *