casa-noua
Casă

Te-ai mutat la casă nouă? Iată lista de cumpărături de casă nouă pentru fiecare încăpere cu toate lucrurile esențiale pentru un decor excepțional!

Mutatul în casă nouă reprezintă una dintre cele mai mari bucurii pentru orice tânără familie, și o ocazie excelentă de a amenaja noua locuință exact așa cum își dorește, după propriile gusturi și preferințe.

În acest articol, vom discuta despre lista de cumpărături necesară pentru fiecare încăpere în parte, astfel încât să ai, de la bun început, o idee clară asupra amenajărilor pe care trebuie să le ai în vedere.

Cea mai mare provocare când te muți în casă nouă

Mutatul în casă nouă presupune o serie de cheltuieli semnificative, unele dintre ele anticipate, altele care vin ca surprize nedorite. Achiziția de lucruri pentru casă face parte din prima categorie. Când te muți în casă nouă, ai nevoie de elemente care să te ajute să transformi un spațiu neutru, impersonal, într-un cuib care să reflecte propria personalitate și propriile gusturi.

Ce să iei cu tine când te muți, ce spun românii despre acest pas, care sunt superstițiile zonei? Mai bine să nu le știi și să nu le asculți! Eliberează-te de ce spune gura lumii și profită de ocazie pentru a porni, inclusiv în amenajare, de la zero. Ia cu tine doar obiectele personale și, eventual, obiecte decorative cu semnificație, care îți sunt foarte dragi sau de care te leagă amintiri plăcute și emoționante.

Nu lăsa în urmă o eventuală piesă favorită de mobilier. De pildă, un scaun balansoar extrem de confortabil, un fotoliu preferat și așa mai departe. Câtă vreme sunt în stare bună și pot fi recondiționate, vei găsi soluții să le incluzi în decorul noii tale locuințe.

Lista de cumpărături de casă nouă pentru bucătărie

Bucătăria este, în multe familii, centrul sau sufletul casei, motiv pentru care lista de cumpărături de casă nouă pentru bucătărie merită întreaga ta atenție. Iată care sunt zonele asupra cărora trebuie să te concentrezi:

  • Mobilierul de bucătărie: alege o variantă cu un raport excelent între preț și calitate, confecționată din materiale durabile și nepretențioase. Nu uita că în bucătărie umiditatea este, adesea, crescută, deci nu face compromisuri din acest punct de vedere. Optează pentru un blat rezistent inclusiv la contactul cu obiecte fierbinți și pentru o textură ușor de curățat. Este util să alegi, de asemenea, un material care nu se zgârie. Optează pentru o paletă de nuanțe și culori complementare, care să ofere senzația de spațiu și să accentueze ideea de curățenie. Accesoriile pentru mobilă sunt, de asemenea, importante pentru aspectul de ansamblu al bucătăriei și pentru întreținerea ușoară a acestuia: alege accesorii pentru mobila din oferta Haaus pentru a personaliza spațiul conform preferințelor personale.
  • Electrocasnicele mari: lista de cumpărături utilă în ceea ce privește electrocasnicele mari (frigider, aragaz sau plită, cuptor) trebuie să includă aparate fiabile, rezistente, cu funcții adaptate stilului tău de viață și preferințelor. Ia în calcul aspecte precum volumul interior, compartimentarea și, nu în ultimul rând, recenziile altor cumpărători, acolo unde sunt disponibile.
  • Zona de luat masa: indiferent ce idei de casa noua ai avea, locul de luat masa trebuie să fie confortabil, impecabil și atractiv. Este zona în care se va reuni întreaga familie, seară de seară, pentru a-și împărtăși modul în care a decurs ziua și pentru a face planuri pentru zilele următoare. Dacă îți cere vreun prieten apropiat sau vreo rudă o listă de idei practice de cadou de casă nouă, un set de veselă sau de tacâmuri este întotdeauna necesar și util.

mobila-living

Lista de cumpărături de casă nouă pentru living

Orice exemplu de listă de cumpărături casă nouă pentru living include următoarele elemente.

  • Zona de relaxare include o canapea sau un colțar, eventual unul sau două fotolii, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Alege un mobilier durabil, cu un aspect atractiv și care să îți placă și peste ani și, cel mai important, confortabil. Este spațiul în care urmează să petreci timp și să desfășori activități cu prietenii și cu familia, așadar este foarte important să te simți bine;
  • Setul de mobilă de living include comoda TV și rafturi sau dulapuri pentru depozitare și pentru obiecte decorative. Optează pentru un design simplu, compatibil cu numeroase tipuri de decor și pentru nuanțe adecvate în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de cantitatea de lumină din camera respectivă. Într-un spațiu de dimensiuni reduse, mobilierul deschis la culoare este, adesea, de preferat; la fel și în încăperile întunecoase;

Descoperă idei suplimentare de amenajare interioară living, pentru un plus de inspirație.

  • Obiectele de decor sunt accesorii extrem de importante, în special în living, unde îți vei întâmpina musafirii. Uită pentru câteva momente de conceptul de lucruri utile pentru casă și concentrează-te asupra preferințelor personale, aspectului final pe care dorești să îl obții, tematicii care te atrage. Un interior modern, de inspirație industrială, nu este compatibil cu obiecte de decor rustice, din materiale naturale, de exemplu.

Obține un interior atractiv, modern și funcțional cu ajutorul seturilor de mobilier pentru living Haaus: calitate, durabilitate, eficiență la un preț accesibil și avantajos. Comandă mobila de living Haaus.

mobila-dormitor

Lista de cumpărături de casă nouă utilă pentru dormitor

Dormitorul este un spațiu în care te retragi pentru a te relaxa și a te odihni cît mai bine. El trebuie să devină bârlogul tău, locul în care te simți în deplină armonie cu decorul, în siguranță, alintat și răsfățat. Majoritatea persoanelor spun că le-a fost util să verifice idei de amenajare dormitor pentru un plus de inspirație în materie de combinații de texturi și culori.

  • Alege un pat de dimensiuni generoase, fără a permite ca acesta să ocupe tot spațiul din încăpere. De multe ori, un pat cu rama tapițată este mai atractiv din punct de vedere vizual, dar ia întotdeauna în calcul și modul de întreținere – într-o familie cu animale de companie sau în care există sau urmează să apară copii mici, s-ar putea ca această inițiativă să trebuiască puțin amânată;
  • Dulapul pentru haine trebuie să fie cât mai adaptabil și să permită o compartimentare personalizată, în funcție de nevoile fiecărui cumpărător. Optează pentru un model care să permită ajustarea înălțimii rafturilor, de pildă, sau inserarea unor rafturi suplimentare sau a unor sisteme de organizare interioară, astfel încât să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai la îndemână.

Descoperă oferta de mobilier pentru dormitor care se potrivește, cu siguranță, gusturilor și preferințelor celor mai pretențioși dintre cumpărători și transformă spațiul într-o oază de liniște, relaxare și armonie.

mobila-baie

Lista de cumpărături de casă nouă pentru baie

Baia, încăperea în care până și regii merg singuri, este mult mai îngrijită și mai bine organizată dacă este echipată cu spațiile de depozitare adecvate. Deși ideea de amenajare interioară a băii poate părea puțin exagerată, descoperă aceste idei pentru bai frumoase și adaptează-le propriului spațiu.

Pornind de la ideea că baia a fost deja dotată cu obiectele sanitare de bază, îți recomandăm să învestești în dulăpioare închise, cât mai practice, pe care să le poziționezi strategic, astfel încât să eviți să lași diferite obiecte împrăștiate pe rafturi, pe marginea căzii, pe polița din fața oglinzii și așa mai departe. Ve observa că, odată ce toate acestea sunt ascunse ochiului, baia va părea mai mare, mai spațioasă și mai ordonată.

Comandă dulapurile de baie perfecte spațiului pe care îl ai la îndemână, din oferta Haaus: raport corect praț/calitate, transport în siguranță, montaj ușor și rapid și durabilitate sunt câteva dintre beneficiile acestei alegeri.

Amenajarea interioară a unei noi locuințe este o provocare ce-ți va pune la încercare gusturile și simțul practic. Identifică cele mai bune soluții pentru tine și bucură-te de ele împreună cu cei dragi!

Sursa foto: Shutterstock

Dulap Masina de Spalat Fyn, Alb, 65 x 27 x 190 cm

Evaluat la 4.67 stele din 5
PRP: 43700lei34500lei
Adauga in cos

Dulap Remi, 2 Usi, Stejar Sonoma, 80 x 51 x 170 cm

Evaluat la 4.86 stele din 5
PRP: 70500lei59700lei
Adauga in cos

Dulap Remi, O Usa, Stejar Sonoma, 40 x 51 x 170 cm

Evaluat la 4.80 stele din 5
PRP: 50300lei42100lei
Adauga in cos

Soldat Baie Zed, Suspendat, 2 Usi, Alb lucios/Alb, MDF, L 29 x l 22 x 104 cm

Evaluat la 4.71 stele din 5
PRP: 28500lei21900lei
Adauga in cos

Comoda Tisa, 1 Sertar, 2 Usi, Stejar Sonoma, 80 x 35 x 100 cm

Evaluat la 4.75 stele din 5
PRP: 45500lei39100lei
Adauga in cos

Noptiera Remi, 1 Sertar, Stejar Sonoma, 40 x 35 x 40 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 17900lei14100lei
Adauga in cos

Corp Baie Zed, Suspendat, 2 Usi, Alb lucios/Alb, MDF, L 48 x l 22 x H 72 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 30700lei23900lei
Adauga in cos

Dulap Remi, 2 Usi, Wenge, 80 x 51 x 170 cm

Evaluat la 4.56 stele din 5
PRP: 70500lei59700lei
Adauga in cos

Comoda Tisa, 1 Sertar, 2 Usi, Wenge, 80 x 35 x 100 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 45500lei39100lei
Adauga in cos

Comoda Creta, 2 Usi, Stejar Sonoma, 80 x 42 x 90 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 41100lei34500lei
Adauga in cos

Noptiera Remi, 1 Sertar, Wenge, 40 x 35 x 40 cm

Evaluat la 5.00 stele din 5
PRP: 17900lei14100lei
Adauga in cos

Comoda Remi, 4 Usi, Stejar Sonoma, 135 x 50 x 80 cm

Evaluat la 4.80 stele din 5
PRP: 73300lei60900lei
Adauga in cos

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *