Pe lângă beneficiul de a fi livrată gratuit chiar la ușa casei tale, mobila modernă din ziua de azi îți oferă și ocazia de a o asambla singur, economisind astfel o sumă consistentă de bani. Acest proces necesită timp, în funcție de piesele de mobilier pentru care optezi, dar și puțină îndemânare. Cu toate acestea, sigur te vei descurca dacă ai la îndemână uneltele potrivite și un ghid de instrucțiuni.
Dacă și tu îți dorești să optezi pentru montare mobilă de unul singur, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să parcurgi cu ușurință acest proces, chiar dacă nu ai experiență în această activitate.
1. Pregătește terenul de lucru
Cel mai important punct de plecare în procesul de montare mobilă este pregătirea terenului de lucru. Atunci când te asiguri că totul este pus la punct și spațiul este pregătit pentru montarea mobilei, poți să eviți eventuale probleme care pot apărea după ce mobila este asamblată. De exemplu, un pas important în această etapă este verificarea orizontalității pardoselii și a verticalității pereților. Indiferent că ai de montat un mobilier suspendat sau un mobilier care se sprijină de podea, nu uita că atât pereții, cât și pardoseala trebuie să aibă finisaje drepte care să permită montarea mobilei în mod corect. Dacă totuși există mici imperfecțiuni în spațiul pe care vrei să îl amenajezi, este bine de știut că anumite părți ale pieselor de mobilier, precum picioarele sau balamalele au posibilitatea de a fi reglate în așa fel încât corpul de mobilier să fie drept, în funcție de spațiul în care îl așezi.
Totodată, nu uita de curățarea terenului de lucru. Asigură-te că pardoselile și pereții sunt curați, iar atunci când te apuci de montarea mobilei, poți să folosești cartonul în care a fost ambalată mobila, pe post de covor. În acest fel te asiguri că praful și impuritățile nu ajung direct pe pardoseală și nici nu o vei zgâria accidental.
2. Montează mobila cât mai aproape de locul de fixare
Cea mai bună idee atunci când montezi mobila singur acasă este să o așezi cât mai aproape de locul în care dorești să o fixezi. În acest mod, scapi de efortul de a o muta dintr-o încăpere în alta și eviți zgârieturile care pot apărea pe pardoseală sau pe pereți în procesul de mutare.
Un alt sfat de care te poți folosi în procesul de montare a mobilei este de a începe cu asamblarea pieselor mici de mobilier, deoarece acestea ocupă puțin spațiu și îți rămâne suficient loc la dispoziție să te ocupi de asamblarea celorlalte piese de mobilier. Patul de dormitor sau canapeaua ar trebui asamblate la final, deoarece acestea ocupă cel mai mult spațiu într-o încăpere.
Nu uita să te asiguri ca atunci când montezi mobilierul în spațiul în care dorești să rămână în final, să nu obturezi accidental prize sau alte facilități din încăpere.
3. Nu uita să ai la îndemână uneltele necesare pentru montare mobilă
Procesul de montare mobilă este unul care necesită îndemânare, dar și câteva unelte cu ajutorul cărora să poți asambla piesele de mobilier între ele. Astfel, pentru un proces cât mai ușor de montare mobilă acasă, vei avea nevoie de câteva unelte în funcție de ce componente vei avea de asamblat. Iată-le pe cele mai comune care, cu siguranță, îți vor folosi în procesul de montare mobilă:- poloboc;
- ruletă;
- șurubelniță;
- ciocan;
- bormașină.
4. Respectă indicațiile din ghidul de instrucțiuni
Chiar dacă nu este prima dată când asamblezi o mobilă singur, cel mai bine este să citești și să respecți indicațiile din ghidul de instrucțiuni care sosește odată cu piesele de mobilier comandate. În acest mod, economisești timp și salvezi efortul depus atunci când te ghidezi după instrucțiunile de asamblare a mobilei.
Nu uita să faci inventarul tuturor pieselor și să le identifici pe cele menționate în ghid. Astfel, atunci când te apuci de montat, îți va fi mult mai ușor să știi ce componentă să alegi și când. Poți chiar să ordonezi piesele de mobilier pe categorii, pentru a economisi timp și efort în procesul de asamblare mobilă.
Un alt sfat eficient este să păstrezi toate piesele mici în pungile lor de plastic și să nu le deschizi până nu va sosi momentul să le folosești. După ce ai deschis o pungă de plastic, poți să folosești o cutie în care să ții piesele organizate, astfel încât să nu cadă de pe masă sau să se rătăcească, rostogolindu-se pe podea.
De ce avantaje beneficiezi atunci când cumperi mobilă de pe haaus.ro
Fie că îți dorești să înlocuiești piese vechi de mobilier cu unele noi, fie ai achiziționat o locuință și a sosit momentul să o amenajezi, pe haaus.ro găsești piese de mobilier moderne la prețuri avantajoase. Iată care sunt avantajele de care beneficiezi când alegi haaus:- Te poți bucura mult timp de mobilierul ales deoarece este confecționat din materiale calitative provenite de la cei mai consacrați producători de PAL la nivel european.
- Oferim preț de producător ca tu să poți economisi bani pe care să îi folosești pentru orice altceva îți dorești.
- Toate piesele de mobilier au o garanție de 24 de luni.
- Oferim transport gratuit indiferent de orașul în care dorești să se efectueze livrarea.
- Livrarea se face într-un timp scurt. Astfel, în maximum 5 zile lucrătoare te poți bucura de mobila preferată.
- Toate piesele de mobilier ajung la tine însoțite de scheme de montare și de toate accesoriile necesare, astfel că procesul de montare va fi unul facil.
Noi, la haaus, avem o experiență de peste 25 de ani în care am dezvoltat o gamă largă de mobilier din PAL melaminat pentru casă și birou: de la seturi de bucătării și dormitor până la mobilier pentru living sau holuri. Indiferent de încăperea locuinței pe care îți dorești să o amenajezi, pe haaus.ro poți găsi modele moderne, la prețuri avantajoase.
Sursă foto: freepik.com