bucatarie mica ingusta

Idei de amenajare bucătării mici și înguste: 30 de imagini și sfaturi care să te inspire

, de Bocicai Roxana, 9 min citire

Amenajarea unei bucătării mici și înguste poate fi o provocare, dar, cu un pic de creativitate și inspirație, poți transforma acest spațiu într-un loc funcțional și estetic.

Pentru a-ți veni în ajutor, în acest articol, îți prezentăm numeroase idei de amenajare bucătării mici și înguste, care pot transforma orice astfel de spațiu într-unul plin de farmec și funcționalitate. Inspiră-te din informațiile și imaginile de mai jos și află ce trebuie să faci pentru a obține un design de revistă pentru bucătăria ta.

  • Optează pentru culori deschise
  • Alege un mobilier compact
  • Folosește-te de amenajarea pe verticală
  • Iluminează corespunzător zona
  • Nu încărca spațiul cu decorațiuni

Optează pentru culori deschise

Culorile deschise au un impact semnificativ asupra perceperii spațiului, deoarece ele reflectă lumina, făcând camera să pară mai mare și mai luminoasă. De aceea, într-o bucătărie mică și îngustă, alegerea culorilor potrivite poate face o diferență majoră.

Pentru a crea o senzație de spațiu deschis și pentru a obține un design aerisit, alege să vopsești pereții în nuanțe de alb, crem, bej sau gri deschis.

Și în ceea ce privește mobilierul trebuie să acorzi atenție culorilor. Optează pentru mobilier în culori deschise ori pastelate, care se potrivesc cu paleta de culori a pereților. Folosește rafturi deschise sau dulapuri cu uși din sticlă, pentru a da impresia de spațiu deschis și pentru a expune vesela frumoasă sau diverse obiecte decorative.

Dacă optezi pentru un mobilier alb de bucătărie, este recomandat să cunoști câteva sfaturi de întreținere și curățare, întrucât această nuanță deschisă poate fi destul de pretențioasă. Afla cum se curata mobila alba si ce poti face pentru a preveni ingalbenirea

Descoperă, mai jos, câteva imagini cu idei de amenajare bucătării mici și înguste în culori deschise, care îmbunătățesc designul spațiului. mobilier-alb-bucatarie mobilier-mic-de-bucatarie plante-in-bucatarie bucatarie-moderna-cu-led mobilier-bucatarie-ingusta

Alege un mobilier compact

Atunci când vine vorba despre amenajarea unei bucătării mici și înguste, acomodarea inteligentă a mobilierului poate fi o adevărată provocare, deoarece trebuie să te asiguri că ai destul spațiu pentru depozitare, dar și suficientă libertate de mișcare. De aceea, dacă ești în căutare de idei de amenajare bucătării mici și înguste, află că cel mai potrivit tip de mobilier, în această situație, este cel modular, ale cărui piese le poți așeza în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de nevoile tale.

Primul pas pe care îl poți face înainte de a achiziționa mobilierul potrivit este de a măsura bucătăria cu precizie, pentru a ști exact cât spațiu ai la dispoziție. Mai apoi, înainte de a te decide asupra unei idei de amenajare bucătării mici și înguste, identifică necesitățile principale în bucătărie și selectează mobilierul în funcție de acestea. De exemplu, dacă gătești mult, recomandarea este să pui accent pe spațiul de depozitare pentru vase și ustensile.

Indiferent de nevoile și prioritățile tale, un mobilier modular îți oferă flexibilitate și poate fi personalizat pentru a se potrivi spațiului tău. Poți adăuga sau scoate piese în funcție de nevoi. Un bun exemplu de mobilier, în acest caz, ar putea fi un set modular de bucătărie.

Dacă dorești să-ți amenajezi bucătăria fără prea mari bătăi de cap, alege un set modular pentru bucatarie de pe haaus.ro. Acestea sunt realizate din corpuri ce pot fi combinate cu ușurință în diferite moduri, în funcție de nevoile tale și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pe lângă designul compact, care îți permite să te bucuri la maximum de spațiul de depozitare, corpurile sunt foarte ușor de montat și de mutat, astfel că poți să dai frâu imaginației, pentru a obține designul pe care ți-l dorești.

Iată alte sfaturi și idei de amenajare bucătării mici și înguste:

  • Alege un mobilier cu finisaje lucioase sau semilucioase, pentru a maximiza modul în care se reflectă lumina;
  • Dacă ai nevoie de spațiu suplimentar de lucru, ia în calcul un blat pliabil sau extensibil, care poate fi închis, atunci când nu este folosit;
  • Optează pentru electrocasnicele integrate, cum ar fi frigiderul sau mașina de spălat vase. Acestea pot oferi un aspect uniform bucătăriei și te pot ajuta să economisești spațiu prețios;
Pe lângă electrocasnicele necesare în orice bucătărie, nu uita nici de obiectele sanitare de care ai nevoie, cum ar fi chiuveta. Alegerea acesteia ar trebui să țină cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de materialul din care este fabricată. Indiferent că dorești o chiuvetă din oțel inoxidabil, granit sau ceramică, în portofoliul haaus.ro cu siguranță vei găsi modelul de care ai nevoie.
  • Investește în organizatoare de sertare și dulapuri, pentru a maximiza spațiul interior. Acestea pot ajuta la organizarea eficientă a ustensilelor și a altor obiecte.
Descoperă, mai jos, câteva idei de amenajare bucătării mici și înguste, cu ajutorul unui mobilier compact care, pe lângă un design estetic deosebit, are și o funcționalitate ridicată, cu mult spațiu pentru depozitare. mobilier-compact-bucatarie mobilier-modular-bucatarie mobilier-modular-alb mobilier-modern-bucatarie mobilier-bej-bucatarie blat-pliabil-pentru-bucatarie organizatoare-sertare organizatoare-dulap

Folosește-te de amenajarea pe verticală

O altă idee de amenajare bucătării mici și înguste este de a te folosi de amenajarea pe verticală. Aceasta este un concept de design inteligent, care poate transforma complet o bucătărie mică într-un spațiu funcțional, organizat și plin de farmec. Iată câteva idei de amenajare bucătării mici și înguste pe verticală, pe care le poți folosi și tu în bucătăria ta:
  • Montează rafturi suspendate sau suporturi deasupra blatului de lucru, pentru a stoca ustensile, cărți de bucate sau condimente. În acest mod, eliberezi spațiu util în dulapuri, pe care îl poți folosi pentru depozitarea ustensilelor pentru gătit.
  • Adaugă suporturi sau organizatoare pe ușile dulapurilor, pentru a depozita mici obiecte pe care le folosești pentru curățarea și întreținerea bucătăriei.
  • Montează o placă magnetică pe perete, pentru a depozita în siguranță cuțite și alte instrumente pentru gătit.
  • Adaugă coșuri sau suporturi de pereți, pentru a păstra legumele și fructele într-un mod organizat, fără a ocupa spațiu pe blat.

O altă modalitate de a profita de amenajarea pe verticală este să optezi pentru un set de mobilier de bucatarie cu dulapuri suspendate. Pe haaus.ro găsești modele diferite de bucătării complete, pe care le poți comanda simplu, de pe site. Și, pentru a te bucura de bucătăria ta în cel mai scurt timp, noi ne asigurăm că livrarea mobilierului ales de tine va avea loc în 1-5 zile lucrătoare.

Descoperă, mai jos, câteva idei de amenajare bucătării mici și înguste care cuprind designul pe verticală. placa-magnetica-pentru-cutite amenajate-pe-verticala-in-bucatarie rafturi-deschise-bucatarie decorare-bucatarie-ingusta rafturi-bucatarie organizator-bucatarie

Iluminează corespunzător zona

Pe lângă alegerea culorilor potrivite, a mobilierului modular și folosirea designului pe verticală, este necesar să acorzi atenție și modului în care este iluminată bucătăria ta. Deși acest detaliu poate părea neimportant, ei bine, află că poate să facă o schimbare notabilă în designul bucătăriei și în atmosfera pe care o creează.

Iată câteva idei de amenajare bucătării mici și înguste, pe care le poți pune și tu în aplicare, pentru a ilumina corespunzător o bucătărie mică și îngustă:

  • Dacă este posibil, maximizează iluminarea naturală. Folosește draperii sau perdele transparente, pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă în bucătărie în timpul zilei. Un geam mai mare sau o ușă glisantă, care dă spre exterior, ar putea face minuni într-o bucătărie mică.
  • Asigură-te că, pe timpul serii, dispui de o iluminare potrivită și uniformă în bucătărie. Pentru asta, folosește corpuri de iluminat adecvate, cum ar fi o lampă suspendată sau o lustră pe cablu.
  • Montează spoturi LED sub dulapuri, deasupra blatului de lucru. Acest lucru poate oferi o iluminare excelentă pentru activitățile culinare și poate adăuga un efect de adâncime, creând iluzia unui spațiu mai mare.
Descoperă și alte idei si trucuri pentru amenajarea unei camere mici, astfel incat sa obtii iluzia unui spatiu generos. spoturi-bucatarie iluminare-bucatarie iluminare-naturala-bucatarie spoturi-led-bucatarie mobilier-modern-bucatarie decoratiuni-bucatarie

Nu încărca spațiul cu decorațiuni

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ți-ai dat deja seama că, într-o bucătărie mică și îngustă, fiecare centimetru de spațiu contează. De aceea, evitarea supraîncărcării cu decorațiuni inutile și ineficiente este esențială pentru a crea un mediu plin de funcționalitate și stil.

Iată câteva sfaturi practice pe care să le iei în considerare, atunci când dorești să adaugi personalitate bucătăriei tale, însă fără să încarci prea mult spațiul:

  • Evită folosirea unor obiecte decorative prea mari: într-o bucătărie mică, decorațiunile mari pot copleși spațiul. Optează pentru obiecte de dimensiuni mici sau medii, care se integrează armonios în design.
  • Folosește tablouri de dimensiuni mici, pentru a personaliza pereții fără a crea senzația de aglomerare.
  • Agață ghivece cu plante pe un suport de tavan sau de perete, pentru a adăuga un strop de verdeață în bucătărie, fără a ocupa spațiu pe blatul de lucru.
  • Folosește panouri de sugestii și liste de cumpărături pe pereți, pentru a menține ordinea și pentru a avea informațiile importante la vedere.
  • Adaugă un covoraș sub chiuvetă sau în zona de lucru, pentru a aduce un element decorativ și pentru a proteja podeaua.
plante-in-ghiveci-pentru-bucatarie tabla-de-scris-in-bucatarie plante-bucatarie decoratiuni-bucatarie-mica sursă foto: shutterstock.com

Descoperă mai multe

Autentificare

Ai uitat parola?

Nu ai încă un cont?
Creează cont