Inspirație pentru amenajarea bibliotecii

Inspirație pentru amenajarea bibliotecii

, de Bocicai Roxana, 6 min citire

Amenajarea bibliotecii poate fi o adevărată plăcere atunci când știi ce rezultat îți dorești să obții și, mai ales, când ai la îndemână o mulțime de idei care să te inspire.

Descoperă în cele ce urmează câte tipuri de biblioteci există, dar și idei care să te ajute să obții designul dorit pentru orice încăpere.

Câte tipuri de biblioteci există

Există 2 tipuri de biblioteci de care te poți folosi pentru amenajarea locuinței tale. Acestea sunt: fixe și modulare.

Așa cum putem deduce și din denumire, bibliotecile fixe sunt acele modele de mobilier care au o compoziție fixă. Elementele nu pot fi așezate sau rearanjate individual, așadar este recomandat să ții cont de aceste caracteristici atunci când faci o alegere.

De obicei, bibliotecile fixe sunt mai voluminoase și includ diferite elemente, precum vitrine și dulapuri deschise sau închise. Datorită faptului că au o compoziție fixă, aceste biblioteci standard se amplasează de-a lungul peretelui. Chiar dacă ocupă mai mult loc într-o încăpere, avantajul bibliotecilor fixe este că îți oferă suficient spațiu în care poți să așezi cărți, decorațiuni sau alte obiecte utile.

Spre deosebire de bibliotecile standard, care au o compoziție fixă, cele modulare sunt alcătuite din piese de mobilier individuale, care pot fi amplasate sub diferite forme, în funcție de preferințele tale și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Un astfel de set poate să conțină o comodă pentru TV, rafturi sau dulapuri suspendate, dar și vitrine.

Indiferent de modelul de bibliotecă pe care îl alegi, nu uita să ții cont de următoarele:

  • stabilește corect dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție pentru amenajare;
  • alege materialul potrivit în funcție de camera în care urmează să amplasezi biblioteca;
  • alege culorile potrivite în funcție de stilul pe care îl preferi și de finisajele camerei;
  • stabilește de la început un buget pe care ești dispus să îl cheltuiești pentru mobilarea locuinței.

Bibliotecă în funcție de dimensiuni

Bineînțeles, bibliotecile pot fi împărțite și în funcție de dimensiuni. Astfel, dacă ai la dispoziție un spațiu mare pentru amenajat, asigură-te că alegi o bibliotecă pe măsură, iar dacă dispui de un spațiu mai redus, apelează la o bibliotecă de dimensiuni mai mici.

Bibliotecă mare

Dacă ai un spațiu generos, care îți permite să dai frâu liber imaginației atunci când amenajezi locuința, atunci o bibliotecă mare poate fi potrivită pentru tine. Poți opta pentru o bibliotecă fixă, pe care să o amplasezi pe tot peretele din living, iar pe peretele de vizavi poți să amplasezi o canapea sau un colțar.

Pentru a putea așeza și televizorul, astfel încât să poți să urmărești filmele și emisiunile preferate în living, îți recomandăm să alegi o bibliotecă fixă, cu un corp tip masă pe care să amplasezi televizorul. Ca să te bucuri în același timp de spațiu suficient pentru depozitare, pe lângă piesa de mobilier pe care așezi televizorul, biblioteca ar trebui să aibă în componența sa și corpuri cu uși și etajere suspendate.

👉Descoperă bibliotecile fixe din portofoliul Haaus și amenajează-ți locuința cu stil, la un preț accesibil!

Bibliotecă mică

Dacă spațiul te limitează în ceea ce privește alegerea unui design pentru locuința ta, atunci o bibliotecă mică poate fi soluția care să îți ofere atât opțiuni pentru depozitare, cât și aspect estetic deosebit. Fii creativ și alege o bibliotecă modulară care îți permite să așezi piesele de mobilier în ordinea dorită, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Dacă locuința ta dispune de un dressing sau o cameră separată de depozitare, atunci poți să alegi o bibliotecă pentru living care să se concentreze mai mult pe aspectul estetic, decât pe spațiul de depozitare. Așadar, poți alege o bibliotecă cu masă încorporată pentru televizor și polițe suspendate pe care să amplasezi diverse obiecte decorative.

👉Descoperă bibliotecile modulare și bucură-te de libertatea de a amplasa piesele de mobilier în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil!

Fiind o bibliotecă modulară, ai libertatea de a așeza piesele de mobilier pe mai mulți pereți. Mai mult decât atât, datorită faptului că are o mulțime de corpuri suspendate, nu vei aglomera spațiul din living. Din contră, te poți bucura de un spațiu aerisit și de suficient spațiu pentru depozitare.

Amenajarea bibliotecii acasă în funcție de rolul camerei

Alegerea bibliotecii poate fi făcută și ținând cont de rolul camerei în care urmează să o amplasezi. Iată ce caracteristici ar trebui să aibă o bibliotecă, pentru fiecare cameră în parte.

Amenajare bibliotecă acasă, în living

Fiind vorba despre camera de relaxare în care primești și oaspeții, atunci când alegi biblioteca pentru living ar trebui să pui mai mult accent pe modul în care aceasta arată în cameră. Așadar, indiferent că alegi o bibliotecă modulară sau fixă, aceasta ar trebui să aibă, pe lângă comoda sau masa pentru televizor, polițe suspendate și vitrine în care să amplasezi diferite decorațiuni.

👉Descoperă mai multe idei si modele pentru sufragerii elegante.

Decorațiuni pentru bibliotecă în living

Iată ce decorațiuni ai putea să folosești pentru amenajare bibliotecă acasă, în living:
  • ceas modern;
  • vaze cu flori;
  • lampă de dimensiuni mici;
  • statuete din porțelan;
  • lampadar;
  • tablouri.Inspirație pentru amenajarea bibliotecii
Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (2) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (3) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (4)

Amenajare bibliotecă în dormitor

În ceea ce privește dormitorul, biblioteca pe care o alegi ar putea să aibă și spațiu pentru depozitare, întrucât cu siguranță îți va fi folositor. Dacă obișnuiești să și lucrezi în dormitor, atunci poți alege o bibliotecă cu masă de lucru. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți să alegi între o bibliotecă modulară și una fixă.

👉Citește și: 4 sfaturi practice pentru montarea mobilei.

Decorațiuni pentru bibliotecă în dormitor

Iată ce decorațiuni ai putea să folosești pentru amenajare bibliotecă acasă, în dormitor:
  • rame foto;
  • ghivece cu plante verzi;
  • lumânări parfumate.
Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (5) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (6) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (7)

Amenajare bibliotecă în birou

Fiind un spațiu dedicat studiului și delectării cu operele preferate, biblioteca pe care o alegi pentru birou trebuie să aibă suficient spațiu pentru depozitarea cărților și a documentelor necesare. Dacă îți dorești ca acestea să fie la vedere, atunci poți să optezi pentru o bibliotecă cu rafturi deschise, iar dacă îți dorești să obții un aspect mai sobru și unitar în biroul tău, atunci poți alege o bibliotecă cu uși.

În această încăpere poți opta pentru o bibliotecă fixă, pe care să o amplasezi pe tot peretele, iar vizavi de aceasta poți să ai biroul și scaunul de pe care lucrezi.

Decorațiuni pentru bibliotecă în birou

Iată ce decorațiuni pentru bibliotecă ai putea să folosești pentru amenajare bibliotecă acasă, în birou:
  • mici tablouri cu citate motivaționale;
  • veioze cu baterii care să îți creeze un ambient plăcut și relaxant;
  • ghivece cu plante verzi.

Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (8) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (9) Inspirație pentru amenajarea bibliotecii (10) Pe lângă depozitarea colecției tale de cărți, o bibliotecă îți oferă ocazia de a completa designul unei camere, în special atunci când alegi un set de mobilier care se potrivește cu stilul de amenajare preferat. Profită de informațiile din acest articol și amenajează încăperea dorită cu un mobilier deosebit și de calitate de pe haaus.ro!

Sursă foto: shutterstock.com

Descoperă mai multe

Autentificare

Ai uitat parola?

Nu ai încă un cont?
Creează cont