mobilier ratan
Casă

+ 20 de imagini și sfaturi pentru amenajarea terasei

Construirea unei terase lângă casă este nu doar o extensie arhitecturală, ci și o oportunitate de a crea un spațiu personalizat și plăcut. Pentru că întregul proces de amenajare poate fi provocator, în acest articol îți vom oferi nu doar imagini creative, ci și sfaturi esențiale pentru amenajarea terasei la casă.

De la case cu terase acoperite, la modele rustice și moderne, descoperă în continuare multiple opțiuni creative și soluții practice care să te ajute să obții o amenajare reușită.

Idei de amenajare pentru o terasa închisă

O terasă închisă îți oferă libertate de amenajare, întrucât nu trebuie să fii atent ca piesele de mobilier și cele decorative să fie rezistente în fața factorilor externi. Iată câteva recomandări și idei pentru terase închise care te pot ajuta să obții modele de terase închise practice și estetice:

  • Alege un mobilier din ratan, ușor de manevrat, sau din oțel dacă îți dorești un mobilier mai solid, pentru a obține un aspect estetic plăcut. În funcție de dimensiunea terasei, poți alege o canapea cu 2 locuri sau mai multe scaune, amplasate lângă o masă fabricată din același material.

Fiind vorba de un spațiu ferit de factori externi, poți alege un mobilier alb dacă dorești să obții un design cu adevărat deosebit. Deși un astfel de mobilier poate fi mai dificil de întreținut, există câteva trucuri pentru a curata mobila alba si pentru a preveni ingalbenirea.

  • Adăugă perne și pături moi pentru a conferi un plus de confort. Pentru și mai multe idei de amenajare a unei terase închise, ține cont de următorul lucru: culorile elementelor decorative pot fi alese în funcție de paleta de bază folosită pentru amenajarea terasei. De asemenea, poți să alegi culori puternice, ca nuanțe de accent.
  • Pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a te conecta cu natura chiar și într-o terasă închisă, alege câteva plante verzi de interior pe care să le poziționezi în ghivece suspendate sau la sol. Ficusul, plantele curgătoare sau bambusul ar putea fi alegeri potrivite în acest caz. Dacă, însă, îți dorești să creezi o piesă centrală a terasei, atunci ai posibilitatea de a amenaja un perete decorativ cu plante verzi.
  • Nu uita de zonele pentru depozitare. Fie alegi mobilier cu sertare, fie folosești mobilier care are spații de stocare ascunse, pentru a păstra terasa ordonată și organizată. În acest caz, ai putea să optezi o masă din ratan cu spațiu de depozitare sau o canapea rabatabilă pentru terasă.

Descoperă în cele ce urmează câteva modele de terasă lipite de casă închise:

  • perete decorativ

Idei de amenajare pentru o terasă acoperită

Așa cum se poate vedea în orice proiect de terasă din lemn acoperită, aceasta este protejată doar de un plafon, în timp ce pereții sunt reprezentați doar de câțiva stâlpi de rezistență. Deși, în timpul sezonului rece, acest lucru poate fi un dezavantaj, în timpul sezonului cald îți permite să te bucuri de natură și de aerul proaspăt de grădină.

Iată câteva idei de terase acoperite care să te inspire în amenajarea unei astfel de terase:

  • Atunci când vorbim de amenajări terase exterioare, este important să alegi un mobilier rezistent la umiditate, pentru a face față schimbărilor de temperatură și umezeală. Urmărește ca materialele din care este confecționat mobilierul să fie: ratan sintetic, aluminiu, lemn masiv tratat, oțel inoxidabil etc. Acestea sunt cele mai potrivite pentru terasele acoperite lipite de casă.
  • Dacă spațiul îți permite, pe lângă scaunele pentru terasă, poți să amplasezi și un hamac în care să te relaxezi pe perioada verii.
  • Decorează zona din terasa acoperită lipită de casă cu plante în ghivece mari. Având în vedere expunerea la lumină și aer curat, poți opta pentru viță sălbatică, arbuști sau orhidee.

Descoperă mai jos câteva poze terase acoperite lipite de casă:

  • hamac

Idei de amenajare pentru o terasă deschisă

O terasă deschisă îți permite să te conectezi cu natura și să te bucuri de lumina soarelui, așa că poți să profiți de aceste aspecte pentru a amenaja o zonă de relaxare fix cum îți dorești.

Iată care sunt sfaturile noastre pentru amenajarea unei terase deschise:

  • Și de data aceasta este bine să investești într-un mobilier rezistent la condițiile meteo, precum aluminiul sau lemnul tratat special pentru exterior, având în vedere că acesta va fi expus în totalitate factorilor externi. De asemenea, ai putea să iei în considerare și placarea terasei exterioare, pentru a te bucura de o pardoseală rezistentă.
  • Pentru un plus de intimitate și protecție, folosește ghivece mari, cu plante voluminoase, pentru a crea o barieră naturală și pentru a adăuga un element decorativ.
  • Profită de expunerea la soare și folosește lumini solare sau LED-uri, pentru a conferi terasei amenajate un aspect plin de atmosferă și pentru a vă bucura de serate plăcute.

Iată mai multe idei de amenajare a unei terase la curte care să te inspire:

  • mobilier terasa

Idei de amenajare pentru terase mici

Terasele mici oferă senzația de intimitate într-un cadru restrâns, deci poți să-ți amenajezi un colț de relaxare numai pentru tine și cei dragi. Cu toate acestea, este bine să fii atent în procesul de decorare, astfel încât să nu aglomerezi inutil spațiul:

  • Folosește culori deschise și luminoase, pentru a face terasa să pară mai spațioasă și mai luminoasă.

Descoperă și alte trucuri pe care le poti folosi pentru a obtine iluzia unui spatiu generos.

  • Alege un mobilier bej, maro sau cu inserții transparente, care să nu ofere senzația unui mobilier solid. De preferat ca acesta să fie pliabil, astfel încât să îl poți depozita atunci când nu este folosit.
  • Indiferent că vorbim despre o terasă mică în fața casei sau în curte, decorează spațiul cu ghivece suspendate sau verticale, pentru a adăuga elemente decorative fără a ocupa prea mult spațiu pe podea. Pentru un plus de culoare, alege să amenajezi terasa cu flori colorate, precum trandafirii sau petunia.
  • amenajare terasa mica

Idei de amenajare pentru terase mari

Dacă dispui de o terasă spațioasă, atunci poți să profiți de acest lucru pentru a amenaja mai multe zone specifice: pentru relaxare, gătit și pentru luat masa alături de familie și prieteni. Iată câteva idei care te pot ajuta să-ți amenajezi terasa în acest mod:

  • Folosește-te de mobilier și accesorii decorative, pentru a crea aceste zone funcționale. De exemplu, zona de luat masa poate fi despărțită de o insulă din lemn sau un paravan despărțitor de zona de gătit, în timp ce zona de relaxare poate fi amenajată într-un colț cu ajutorul fotoliilor suspendate.

Pentru zona de gătit, alege un mobilier din PAL melaminat din portofoliul haaus.ro. Sunt disponibile o mulțime de modele și culori, astfel că poți integra mobilierul cu ușurință în terasa din grădină.

  • Decorează spațiul cu un șemineu exterior, pentru a crea un punct central în design și pentru a crea o atmosferă călduroasă în serile mai reci.
  • Folosește accesorii de iluminat, pentru a construi o personalitate aparte pentru terasa de lux. De exemplu, dacă îți dorești o atmosferă mai romantică, poți să folosești lampadare pe care să le așezi lângă canapeaua pentru terasă, iar dacă îți dorești o atmosferă mai relaxată, poți să decorezi tavanul terasei exterioare cu ghirlande luminoase.

Iată câteva imagini cu terase mari, care să te inspire să obții propriul design pentru terasa ta de afară:

  • terasa de lux

Modele de terase moderne lipite de casă

Acum că am stabilit care sunt bazele amenajării teraselor în funcție de tipul și dimensiunea lor, a venit momentul să îți oferim câteva sfaturi de care să ții cont atunci când dorești să obții un design modern pentru terasa ta:

  • Terasele moderne se remarcă prin utilizarea liniilor curate și a simplității în designul lor, oferind un aspect minimalist și contemporan. Așadar, folosește un mobilier de terasă simplu, cu linii drepte sau material împletit.
  • Alege materiale pentru terasele exterioare moderne, precum sticla, oțelul sau ratanul, atât pentru mobilier, cât și pentru aranjamentele pentru terase, cum ar fi ghivecele sau elementele de iluminat.
  • Folosește-te de plante verzi, cu dimensiuni mari, în ghivece de culori deschise, pentru a obține designul potrivit pentru terase moderne lipite de casă.

Descoperă, în cele ce urmează, câteva modele de casă cu terasă:

  • lumini ambientale terasa

Modele de terase rustice la casă

Modelele de terase zidite rustice se caracterizează prin utilizarea generoasă a materialelor naturale, precum lemnul, piatra și cărămida. Așadar, dacă îți dorești să obții un design rustic pentru terasa ta, alege mobilier din lemn împletit sau ratan. Iată și alte sfaturi și modele de terase la curte din lemn rustice:

  • Dacă e posibil, pentru terasa rustică din lemn alege podelele din piatră, lemn sau cărămidă, pentru a adăuga un caracter robust și autentic terasei tale.
  • Accesoriile artizanale, lucrate manual, adaugă un farmec rustic și unicitate terasei. Din acest motiv, acestea nu lipsesc din modelele de terase din lemn rustice și nu ar trebui să lipsească nici din decorul tău. Așadar, alege clopoței de vânt confecționați manual sau covoare din țesături naturale, pentru a completa designul dorit.

Dacă ești în căutare de mai multă inspirație vizuală în ceea ce privește modelele de terase din lemn sau amenajările de terase cu perdele, pozele de mai jos îți pot fi de folos:

  • terasa cu perdea

Așa cum ai putut observa pe parcursul acestui articol, pentru amenajarea eficientă a unei terase, este bine să ții cont de mai multe aspecte. Totuși, fie că vorbim despre terase lipite de casă, fie de cele din curte sau de terase în fața casei, imaginile spun mai multe decât o mie de cuvinte. Așadar, profită de modelele de terase exterioare prezentate în acest articol și de sfaturile oferite și amenajează-ți terasa în stilul dorit.

Surse foto: shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com.

 

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *