organizare dormitor
Dormitor

5 soluții de depozitare pentru dormitoare mici

Un dormitor de mici dimensiuni poate fi la fel de confortabil și plăcut din punct de vedere estetic precum un dormitor generos. Însă, pentru a obține efectul dorit este nevoie să apelezi la câteva trucuri de amenajare. În acest sens, modul de organizare poate face diferența dintre un design reușit și un aspect încărcat. De aceea, este important să cunoști toate soluțiile de depozitare la care poți să apelezi, astfel încât să obții un design ordonat și aerisit, fără a încărca inutil spațiul.

Descoperă în cele ce urmează câteva soluții eficiente de depozitare pentru dormitoare mici, dar și imagini care să te inspire să creezi un design personalizat, potrivit pentru locuința ta.

1. Dulap pentru depozitare

În mod cert, cea mai eficientă soluție pentru depozitare în dormitoarele mici este un dulap pentru depozitare. Însă, ca acesta să nu încarce spațiul prea mult, ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

  • Dimensiunile potrivite: Măsoară cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție în dormitor, astfel încât să te asiguri că alegi dimensiunea potrivită pentru un dulap cât mai încăpător. Pentru a profita la maxim de spațiul disponibil, alege un dulap pentru depozitare care să fie la înălțimea tavanului;
  • Oglindă: Amplasată pe o ușă a dulapului, aceasta poate avea dublă funcționalitate – de ordin estetic, pentru că oferă iluzia unui spațiu mai mare și de ordin practic deoarece nu va fi nevoie să folosești o oglindă cu picior care să aglomereze spațiul;
  • Nuanță deschisă: Mobilierului în nuanțe deschise va face dormitorul să pară mai luminos și spațios;
  • Compartimentare inteligentă: Alege un dulap pentru depozitare cu sertare, un dulap depozitare cu rafturi sau mixt, pentru a te asigura că poți depozita eficient toate articolele vestimentare pe care le deții.

Alege un set de mobilier pentru un dormitor mic care include mai multe piese de mobilier pentru depozitare, inclusiv un corp suspendat deasupra patului, pentru a putea utiliza eficient tot spațiul liber.

  • dormitor cu televizor

2. Pat cu spațiu de depozitare sub saltea

Patul este nelipsit dintr-un dormitor, indiferent de dimensiunea acestuia. De aceea, poți profita de acest lucru și să alegi o soluție inteligentă: un pat cu spațiu de depozitare sub saltea. Iată ce avantaje îți aduce:

  1. Economie de spațiu: Alegerea unui pat cu depozitare sub saltea te ajută să folosești spațiul într-un mod inteligent. Practic, îți oferă un spațiu de depozitare ascuns, într-un loc care oricum nu putea fi folosit în alt mod;
  2. Design îmbunătățit: Folosirea unui pat cu spațiu de depozitare face camera să pară mai ordonată și aerisită;
  3. Acces facil: Zona de depozitare de sub pat poate fi ușor de accesat deoarece, de cele mai multe ori, patul are un mecanism de ridicare sau sertare pentru depozitare care pot fi accesate fără prea mult efort.

Pentru un plus de spațiu pentru depozitare, poți așeza de-o parte și de alta a patului noptiere cu sertare. Chiar dacă acestea sunt de dimensiuni mici și nu îți permit să depozitezi lucruri consistente, ai posibilitatea de a depozita cărțile pe care le citești înainte de culcare, încărcătorul telefonului și alte lucruri de mici dimensiuni.

Alege noptierele potrivite de pe haaus.ro și beneficiezi de un raport calitate-preț excelent!

  • pat cu sertare

3. Etajere suspendate

Etajerele suspendate te ajută să profiți de spațiul vertical liber, ceea ce este foarte important atunci când ai de amenajat un dormitor mic. Iată 2 idei care să te inspire pentru a integra etajerele suspendate în designul dormitorului tău:

  • Amplasează etajerele deasupra patului pentru a obține un spațiu de depozitare pentru cărți sau diverse obiecte decorative care să te ajute să oferi propria personalitate dormitorului tău;
  • Montează etajere de colț într-un colț al dormitorului care nu este utilizat.

Descoperă mai multe sfaturi si idei utile pentru amenajarea unui dormitor de mic în funcție de forma sa, de stil și de utilitate.

  • rafturi de colt

4. Organizatoare pentru sertare

Organizatoarele pentru sertare sunt soluții inteligente la care poți apela atunci când îți dorești să-ți menții lucrurile în ordine, fără prea mari bătăi de cap. Poți alege între mai multe organizatoare pentru sertare, în funcție de nevoile tale. Iată câteva exemple care să te inspire:

  • Organizator pentru sertare tip cutii modulare: Acesta este format din mai multe cutii transparente, de obicei de plastic, de diferite dimensiuni, pe care le poți așeza sub diferite forme, în funcție de nevoile tale;
  • Organizator sertar tip fagure: Acesta este fabricat dintr-un material subțire, de obicei pânză și îl poți găsi de diferite dimensiuni. Spre deosebire de cutiile modulare, organizatorul de sertar tip fagure este un sistem pentru depozitare care trebuie ales exact în funcție de dimensiunea sertarului tău, deoarece nu poate fi ajustat;
  • Profil divizor din plastic durabil: Acesta este asemănător cutiilor modulare, însă avantajul este că poți tu să creezi compartimente de diferite dimensiuni pe toată adâncimea sertarului.
  • organizator lenjerie

5.   Alte soluții pentru depozitare haine

Dacă nu dispui de un dressing, atunci cel mai probabil dormitorul este principala încăpere în care îți depozitezi hainele. Și, atunci când acesta este de mici dimensiuni, cu siguranță ești în căutare de și mai multe soluții care să te ajute să depozitezi totul într-un mod cât mai eficient. Iată și alte soluții și sisteme pentru depozitare haine, potrivite pentru un dormitor mic:

  • Stender pentru umerașe: Acesta este o piesă de mobilier pentru suport haine care poate fi o soluție perfectă atunci când articolele tale vestimentare nu încap într-un singur dulap. Dacă nu îți dorești să aglomerezi spațiul, însă ai nevoie de un loc de depozitare în plus, alege un stativ pentru umerașe care să te ajute să depozitezi hainele în ordine;

Organizează-ți garderoba și în afara dulapului cu ajutorul stender-ului Riz de pe haaus.ro Acesta are o înălțime de 140 cm și poate fi amplasat oriunde în dormitor, în funcție de spațiul disponibil.

  • Raft pentru haine: Asemănător stender-ului pentru umerașe, și rafturile pentru haine pot fi soluții eficiente pentru depozitarea hainelor. Spre deosebire de un dulap normal, raftul pentru haine are o dimensiune redusă și nu dispune de uși. Însă, cu ajutorul unui design minimalist și simplu, se integrează frumos în orice încăpere;

Alege raftul de haine Riz de pe haaus.ro și bucură-te de un plus de spațiu pentru depozitare. Acesta este fabricat din PAL melaminat și dispune de 4 compartimente care îți permit depozitarea hainelor într-un mod eficient.

  • Cutii pentru depozitare: Pentru depozitarea hainelor de sezon, poți alege cutii pentru depozitare de diferite dimensiuni. Acestea pot fi amplasate mai apoi în locuri mai greu accesibile, cum ar fi deasupra dulapului.
  • stander haine

Cu ajutorul soluțiilor pentru depozitare prezentate în acest articol, chiar și cel mai mic dormitor poate fi transformat într-unul bine organizat și ordonat. De la alegerea dulapului pentru depozitare potrivit, până la maximizarea spațiului de sub pat, toate acestea sunt soluții eficiente pe care să le folosești în amenajarea unui dormitor mic. Așadar, pune în aplicare metodele de mai sus care se potrivesc cu spațiul tău și cu designul pe care dorești să îl obții, și bucură-te de un dormitor de revistă!

Sursă foto: Shutterstock.com Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, haaus.ro, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com

Roxana Bocicai

autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *