producatori locali mobila
Casă

Sustenabilitate și responsabilitate: avantajele mobilierului fabricat în România

Preocuparea pentru mediul înconjurător și responsabilitatea socială devin din ce în ce mai importante atât pentru companii, cât și pentru consumatori. În timp ce companiile adoptă practici și soluții în acest sens, consumatorii tind să ia decizii de achiziție care să susțină aceste principii. De la achiziția produselor bio la susținerea producătorilor locali, fiecare acțiune poate avea o contribuție semnificativă la susținerea comunității locale și a mediului înconjurător.

Descoperă, în cele ce urmează, ce avantaje are mobilierul fabricat în România și ce contribuție în comunitate aduc consumatorii care aleg să cumpere de la fabricile de mobilă românești.

3 avantaje ale mobilierului fabricat în România

Având în vedere că piața globală este tot mai competitivă, varietatea nesfârșită de opțiuni disponibile poate fi copleșitoare pentru cei care sunt în căutare de mobilier pentru amenajarea unui imobil. De aceea, criteriile de selecție ar trebui să treacă de aspectul mobilierului și de preț.

Descoperă, în cele ce urmează, 3 dintre cele mai importante avantaje ale mobilierului fabricat în România.

1.Creează locuri de muncă, fiind producător de mobilă local

O firmă de mobilă românească are nevoie de muncitori pentru fabricarea, asamblarea și finisarea pieselor de mobilier pe care le comercializează. Și, pentru că este avantajos atât pentru fabrica de mobilă, cât și pentru comunitate, muncitorii sunt români stabiliți, în general, în zona geografică în care se află și sediul companiei. Prin acest lucru, fabrica de mobilă sprijină veniturile familiilor locale și stimulează creșterea economică în regiune.

Angajând muncitori locali și colaborând cu furnizori din comunitatea locală, fabricile de mobilă își asumă o responsabilitate socială importantă. Pentru că aceste practici sprijină crearea de locuri de muncă, ele îmbunătățesc și nivelul de trai al comunității. În plus, investițiile în diverse proiecte sociale și comunitare ale fabricilor de mobilă consolidează legătura între companie și societatea din care face parte.

Noi, echipa haaus, am pornit la drum în anul 1995, ca un business de familie. Atunci, echipa noastră era formată din 6 oameni, iar fabrica de mobilă a avut un spațiu de producție de 100 de metri pătrați.

Încă de la început, scopul nostru a fost de a aduce în casele oamenilor mobilier de calitate și ușor de asamblat, la prețuri potrivite pentru toate buzunarele. Pe parcursul anilor, am rămas dedicați obiectivului nostru, așa că, în prezent, ne mândrim cu o echipă de peste 90 de persoane specializate în toate etapele de producție.

Și spațiul de care dispunem acum a crescut considerabil, fabrica de mobilă având 15.000 de metri pătrați. Acest lucru ne permite să lucrăm cu utilaje moderne, cu ajutorul cărora asigurăm în mod permanent calitatea pieselor de mobilier pe care le fabricăm.

2. Susține economia prin colaborarea cu magazine locale de bricolaj

O altă metodă prin care producătorii locali sprijină economia este prin colaborarea cu magazinele locale de bricolaj. Acest lucru nu numai că sprijină afacerile locale, ci și contribuie la creșterea accesibilității mobilierului fabricat în România, pentru consumatori.

În prezent, piesele de mobilier haaus se bucură de încrederea celor mai mari lanțuri de bricolaj din România: Carrefour, Leroy Merlin, Hornbach, 2B Group, Homelux. La nivel global, peste 1.000.000 de familii se bucură de piesele de mobilier fabricate de noi.

3. Construiește o comunitate unită de valori comune

Un alt aspect esențial al activității producătorilor de mobilă locali este construirea de relații solide și durabile cu clienții lor și cu acea comunitatea în care activează.

Noi, echipa haaus, suntem mereu activi pe rețelele sociale, iar pe blog postăm constant sfaturi de amenajare folositoare atât pentru cei pasionați de design interior, cât și pentru cei care sunt în proces de amenajare a locuinței pe cont propriu. Venim în sprijinul comunității noastre cu soluții la problemele de amenajare și cu idei inedite de design, care pot fi încadrate în orice buget.

Fii la curent cu promoțiile noastre și devino parte din comunitatea noastră. Abonează-te gratuit la newsletter!

Pentru că suntem mereu atenți la nevoile clienților, implicarea noastră nu se oprește în momentul pieselor de mobilier dorite. Pe lângă ghidul cu instrucțiuni de asamblare a mobilierului, colegii noștri din departamentul de Suport Clienți îți pot fi alături la orice pas în procesul de asamblare și te pot ajuta, în cel mai scurt timp, să treci peste orice obstacol întâmpinat.

Totodată, oferim garanție de 24 de luni pentru piesele de mobilier, începând de la data livrării produselor. Aceasta se acordă pentru folosirea în condiții normale de utilizare, respectând instrucțiunile de folosire și schița de asamblare din interiorul pachetului.

Mobilierul fabricat în România: o alegere sustenabilă pentru clienți

Pornind de la avantajele mobilierului fabricat în România, putem spune că alegerea mobilierului pentru locuința ta poate fi mai mult decât o decizie de design sau de funcționalitate. Decizia de a cumpăra mobilier de la o fabrică de mobilă din România poate fi o alegere îndreptată în favoarea responsabilității sociale și a sustenabilității locale. Iată de ce: optând pentru mobilier fabricat în România, sprijini economia locală și faci o acțiune în favoarea reducerii importurilor. De asemenea, atunci când alegi o fabrică de mobilă locală, contribui fără efort la reducerea amprentei de carbon asociate transportului internațional. În tot acest timp, calitatea produselor este la fel de bună sau chiar superioară.

Noi, echipa haaus.ro, realizăm fiecare piesă de mobilier cu atenție la detalii și cu materiale de înaltă calitate. Pentru tine, acest lucru înseamnă o investiție durabilă, pentru că te vei bucura mult timp de calitatea produselor alese, dar și de satisfacția de a ști că aduci un aport în responsabilitatea socială.

Piesele de mobilier comandate ajung la tine în 5 zile lucrătoare, astfel că, pe lângă contribuția ta la reducerea amprentei de carbon, te bucuri și de un timp scăzut de așteptare pentru livrare.

Concluzionând, prin achiziția unui mobilier de pe haaus.ro, nu numai că te bucuri de o locuință mobilată cu piese de mobilier de calitate, ci și sprijini economia locală. Noi ne asigurăm că îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie, de la suport pentru asamblarea mobilierului până la oferirea de idei de amenajare care să te ajute să-ți transformi casa în „acasă”, în timp ce tu ne ajuți să construim o comunitate sustenabilă.

Sursă foto: Shutterstock, Shutterstock

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *