Dormitor, Living

Comoda TV: cum o alegi pe cea potrivită în funcție de nevoile tale

Fie că te-ai mutat recent și dorești să îți amenajezi locuința visurilor, fie consideri că a sosit momentul reîmprospătării designului locuinței tale, cu siguranță vei avea nevoie și de o comodă TV. Pe lângă aspectul practic, comoda TV poate cu ușurință să înfrumusețeze orice spațiu al locuinței tale, atât timp cât modelul acesteia este ales corespunzător. 

Descoperă în continuare criterii de care să ții cont, atunci când alegi comoda TV potrivită pentru tine.

Comode TV în funcție de tipul de cameră

Tipul de cameră în care urmează să fie amplasată comoda TV reprezintă unul dintre principalele criterii de luat în considerare, atunci când achiziționezi o comodă TV. Descoperă în continuare câteva sfaturi și modele de comode TV potrivite pentru fiecare tip de cameră în parte.

Comode TV pentru camera de zi

Comodele TV pentru living pot fi folosite, pe lângă amplasarea televizorului, și pe post de dulap pentru depozitarea vaselor, cărților sau pentru amplasarea unor obiecte de decor, care să înfrumusețeze spațiul. 

Există mai multe modele de comode pentru care poți să optezi:

  • comode TV tradiționale, formate din picioare (bază), sertare și blat;
  • comode TV suspendate.

Comode TV pentru dormitor

 

Spre deosebire de comodele TV pentru camera de zi, principalele caracteristici de luat în considerare, în cazul comodelor TV pentru dormitor, sunt dimensiunea acestora și spațiul pentru depozitare de care dispun.

Astfel, comoda TV pentru dormitor poate avea dublă funcționalitate: suport pentru TV și spațiu pentru depozitarea hainelor sau a așternuturilor pentru pat.

Pentru a completa designul dormitorului, nu uita să alegi un set de noptiere care să se potrivească și cu celelalte piese de mobilier din dormitor.

Comode TV în funcție de designul camerei

Atunci când alegi comoda TV, nu trebuie să uiți de designul general al camerei în care aceasta va fi amplasată. Descoperă în continuare câteva informații utile, care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere.

Comode TV cu design modern

Comodele TV moderne pot accentua stilul unei camere, prin modelul lor și prin nuanță. Astfel, dacă spațiul în care dorești să amplasezi comoda TV este amenajat într-un stil modern, poți alege o comodă TV în nuanțe de alb, negru sau chiar verde smarald, dacă îți dorești o pată de culoare. 

De asemenea, poți alege un model cu rafturi, pe care să depozitezi cărți sau obiecte decorative, dar și modele cu sertare, dacă spațiul de care dispui nu este unul foarte generos și ai nevoie de mai multe locuri pentru depozitare.

Comode TV cu design rustic

Comodele TV cu design rustic se caracterizează, în primul rând, prin naturalețea dată de prelucrarea brută și de formele simple. De obicei, astfel de comode TV sunt fabricate din lemn masiv, lucru care se observă și în designul lor final, acestea nefiind vopsite. 

În funcție de preferințele tale, poți opta pentru o comodă TV din lemn cu modele geometrice desenate pe uși sau poți să alegi o comodă simplă, care să surprindă cât mai bine naturalețea designului rustic.

Poți să accesorizezi camera și cu un covor cu accente tradiționale sau cu franjuri și alte piese de mobilier din lemn masiv, precum fotoliile sau scaunele.

Comode TV cu design elegant

Stilul elegant se caracterizează prin nuanțe calde și aspect ușor luxuriant, astfel că o comodă care să se potrivească unui spațiu amenajat în acest mod trebuie să corespundă acestor caracteristici.

Dacă îți dorești comode TV cu aspect elegant, poți să optezi pentru nuanțe de negru, bej sau maro, iar în ceea ce privește materialul de fabricație, acesta poate să fie PAL sau MDF cu finisaj lucios.

Alături de o lumină caldă și de alte piese de mobilier specifice stilului elegant, cu siguranță vei putea obține aspectul dorit.

Dimensiunea comodei TV în raport cu cea a televizorului

Televizoarele moderne cu ecran plat au, de obicei, o diagonală generoasă, astfel că este important să ții cont și de acest aspect, atunci când alegi comoda TV. Pentru a te asigura că alegi dimensiunea potrivită, măsoară diagonala televizorului și asigură-te că lățimea comodei TV este cu cel puțin 5-10 centimetri mai mare decât diagonala televizorului. În acest mod, eviți riscul ca părțile laterale ale televizorului să depășească piesa de mobilier. 

Nu uita nici de greutatea televizorului. Dacă acesta este unul masiv, de dimensiuni mari, materialul din care este fabricată comoda TV trebuie să fie unul rezistent. 

În ceea ce privește înălțimea comodei TV, aceasta trebuie să fie în așa fel încât să asigure nivelul optim la care privești la televizor. Pentru a te asigura că alegi cea mai bună comodă TV din acest punct de vedere, măsoară distanța de la podea la nivelul ochilor, atunci când stai așezat pe pat sau pe canapea. Mijlocul televizorului nu ar trebui să fie cu mult mai sus sau mai jos de nivelul privirii tale.

 

Modele de comode TV. Recomandările haaus.ro

Oferta haaus.ro este una bogată, astfel că am ales câteva dintre cele mai apreciate modele de comode TV. Descoperă în continuare mai multe detalii.

Comode TV pentru dormitor

Pentru că în dormitor se simte nevoia folosirii cât mai eficientă a spațiului, este bine ca orice comodă TV să dispună și de un loc pentru depozitare. Descoperă în continuare recomandările noastre.

Comoda Pedro cu 4 uși

Această comodă îmbunătățește aspectul unui dormitor și îi oferă un plus de funcționalitate, datorită faptului că include numeroase spații pentru depozitare. Comoda TV este realizată din PAL melaminat, cu uși din decor de lemn natural și carcasă din stejar bronz.

👉Descoperă mai multe detalii despre comoda Pedro cu 4 usi și achiziționeaz-o la un preț avantajos!

 

Comoda Remi cu 3 sertare

Datorită designului cromatic bine ales, comoda Remi poate fi încadrată în orice dormitor. Aceasta este realizată din pal melaminat și a fost proiectată cu scopul de a îmbunătăți funcționalitatea dormitorului, prin oferirea de noi spații pentru depozitare.

👉Achiziționează comoda Remi cu 3 sertare și bucură-te de spațiu în plus pentru depozitare în dormitorul tău!

Comoda Tisa

Dacă îți dorești un plus de funcționalitate, atunci comoda Tisa cu un sertar și 2 uși este potrivită pentru amenajarea dormitorului tău. Este disponibilă pe mai multe culori și, datorită dimensiunii sale, se potrivește în orice dormitor, indiferent de spațiul de care dispui.

👉Descoperă comoda Tisa cu un sertar si doua usi și bucură-te de un design atractiv și funcțional al dormitorului, chiar și într-un spațiu redus!

 

Comode TV pentru camera de zi

Aspectul camerei de zi este unui important, deoarece reprezintă personalitatea ta. Descoperă recomandările noastre în materie de comode TV și fă alegerea potrivită pentru tine!

Comoda TV Rio

Dacă îți dorești un aspect deosebit al camerei de zi, comoda TV Rio poate fi o alegere potrivită pentru tine. Aceasta este realizată din PAL melaminat și îți oferă spații disponibile pentru plasarea unor elemente pentru decor care să înfrumusețeze design-ul camerei.

👉Achiziționează comoda TV Rio la un preț atractiv, cu livrare în 5 zile lucrătoare!

 

Set mobilă Haga

Pentru amenajarea unei camere de zi de dimensiuni reduse, ai nevoie de o comodă TV care să sporească funcționalitatea camerei, dar care să nu ocupe prea mult spațiu. În acest context, comoda TV care face parte din setul de mobilă Haga pentru living poate fi o alegere bună, deoarece dimensiunile sale se potrivesc unui spațiu redus. 

👉Descoperă Living Haga V11 și amenajează-ți livingul cu gust, chiar și într-un spațiu mic!

Indiferent că ai nevoie de o comodă TV pentru camera de zi sau pentru dormitor, în oferta haaus.ro cu siguranță vei găsi câteva modele pe placul tău!

 

sursă foto: shutterstock.com/haaus.ro

Roxana Bocicai

autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *