amenajare craciun
Casă

Idei de decorat casa și curtea pentru Crăciun: +30 de imagini care să te inspire

Împodobirea casei de Crăciun este parte din tradiția oricărei familii care dorește să sărbătorească această perioadă a anului într-un decor de basm. Și, pentru că fiecare an trebuie să fie deosebit, este bine să te inspiri din timp înainte de a începe să-ți decorezi locuința.

Dacă ești în căutare de idei de decorat casa de Crăciun, ai ajuns unde trebuie. Descoperă în cele ce urmează o mulțime de idei de decorat casa de Crăciun și peste 30 de imagini cu idei decorative de Crăciun care să te inspire.

Decorarea casei pentru Crăciun în 3 pași

Decorarea casei pentru Crăciun poate fi un prilej potrivit de a crea amintiri alături de cei dragi. Iată cum poți face asta în 3 pași, astfel încât să te bucuri de procesul de decorare a casei tale, fără stres:

  1. Stabilește un buget: Înainte de toate, atunci când vrei să-ți decorezi locuința pentru Crăciun, este bine să stabilești bugetul pe care ești dispus să îl cheltuiești. În funcție de asta, poți decide ce zone din casă decorezi.
  2. Identifică spațiile din casă pe care vrei să le decorezi: Odată ce ai stabilit bugetul, alege zonele potrivite din casă pe care să le decorezi. Aici poate fi vorba de anumite camere, cum ar fi livingul și bucătăria în care vei petrece cel mai mult timp.
  3. Alege o temă și o paletă de culori: După ce ai parcurs primii 2 pași, a sosit momentul să alegi tema și paleta de culori care să se potrivească preferințelor tale. Desigur, tema va fi Crăciunul, însă această sărbătoare poate fi reprezentată în mai multe moduri. Descoperă în continuare idei de decorat casa de Crăciun care să te inspire.

Idei de decorațiuni de Crăciun pentru casă

Acum că ai ales tema pe care dorești să o abordezi, descoperă în continuare câteva idei de decorațiuni interioare de Crăciun pentru casă pe care le poți include în amenajarea de Crăciun în casă, pe lângă tradiționalul brad de Crăciun:

  • Coronițe festive: Decorează ușile camerelor și pereții din bucătărie cu câteva coronițe de Crăciun. Acestea pot fi realizate din diferite materiale, precum ramuri de brad, conuri, globuri sau textile cu motive de Crăciun.
  • Lumini de Crăciun: Pe lângă ghirlandele de lumini cu care decorezi bradul, poți adăuga lumini de Crăciun în tot interiorul casei. Le poți așeza la ferestre, în borcane de sticlă pe care să le așezi pe etajere sau în jurul oglinzilor pentru a crea o atmosferă caldă și festivă.

Alege etajere moderne care să se potrivească cu designul casei tale și inspiră-te din ideile prezentate în acest articol pentru a le decora de Crăciun!

  • Beteală: Pentru a completa atmosfera potrivită Crăciunului, decorează mesele, ferestrele și balustrada cu beteală de diferite culori.
  • Figurine de Crăciun: Adaugă în decorul tău figurine de Moș Crăciun, reni, elfi sau alte personaje de Crăciun în diferite zone ale casei. Poți crea și mici scene tematice, precum un sat de Crăciun, pe un raft sau pe o masă.

Descoperă în continuare câteva idei de decorațiuni pentru Crăciun care să te inspire în decorarea casei tale.

  • coronita simpla craciun

Idei de decorat casa de Crăciun

Alege tema pe care dorești să o abordezi și inspiră-te din aceste idei de decorat casa de Crăciun:

  • Crăciun tradițional: Dacă optezi pentru o temă tradițională, paleta de culori pe care o alegi ar trebui să fie predominată de roșu și verde. Folosește un brad verde artificial pe care să-l împodobești cu globuri roșii și verzi și beteală, iar pentru a completa imaginea de ansamblu, poți să amplasezi strategic câteva figurine de Crăciun lângă șemineu sau în bucătărie.
  • Crăciun rustic: Dacă preferi Crăciunul rustic, atunci orientează-te spre nuanțe naturale de maro, bej și verde. Poți alege ornamente precum conurile de brad, textile și lumini calde pentru a obține o atmosferă confortabilă și primitoare.

Amplasează ornamentele de Crăciun pe masa de living sau de bucătărie pentru a obține un punct central de atenție în locuința ta.

  • Crăciun elegant: Dacă îți dorești o atmosferă elegantă, de film, atunci alege să amenajezi casa în nuanțe de auriu, argintiu și alb. Folosește globuri sclipitoare, lumini albe, și decorațiuni simple de Crăciun cu strasuri pentru a obține atmosfera elegantă dorită.

Iată câteva imagini cu camere decorate de Crăciun care să te inspire.

  • decor rosu craciun

Decorarea curții pentru Crăciun în 3 pași

Indiferent de dimensiunea curții tale, ai posibilitatea de a obține un decor de vis atunci când stabilești un proces clar și când ai la îndemână obiectele decorative potrivite. Iată cum poți începe decorarea curții pentru Crăciun în 3 pași:

  1. Stabilește un buget: Acesta ar trebui să fie separat de bugetul pe care îl aloci decorării interiorului casă. În stabilirea lui, ține cont de dimensiunea curții locuinței tale.
  2. Identifică spațiile din curte pe care vrei să le decorezi: Poți să decorezi toată curtea cu detalii luminoase sau poți alege diferite zone, cum ar fi cea de luat masa, în care să creezi o scenă tematică.
  3. Alege o temă și o paletă de culori: Pentru a obține o imagine echilibrată, tema și paleta de culori pe care le alegi pentru decorarea curții pentru Crăciun ar trebui să fie în concordanță cu cele alese pentru decorarea interiorului casei.

Bucură-te de o curte frumos amenajată în orice anotimp al anului. Descoperă idei de amenajare a curtii cu buget redus.

Idei de decorațiuni de Crăciun pentru curte

Iată câteva exemple de decorațiuni pentru curte pe care să le incluzi în decorarea curții tale pentru Crăciun și lasă-te inspirat de aceste idei de decorat casa de Crăciun:

  • Ghirlande luminoase și instalații LED: Poți folosi lumini colorate sau lumini albe pentru a decora ferestrele, balustradele și copacii din grădină.
  • Scenete luminoase: Alege un spațiu din curte pe care să-l decorezi cu figurine cu Moș Crăciun, reni, și alte personaje. Aceste decorațiuni pot fi așezate pe gazon sau pe terasa din curte pentru a obține o imagine de poveste.
  • Coronițe de Crăciun pentru uși: Decorează ușile de la intrare și ușile garajului cu câteva coronițe care pot fi realizate din ramuri de brad, conuri și globuri sclipitoare. Poți să optezi pentru astfel de decorațiuni de Crăciun făcute manual sau, pentru un plus de confort, poți alege să cumperi coronițe de Crăciun deja decorate.

Descoperă câteva imagini cu decorațiuni de Crăciun exterioare pentru case care să te inspire.

  • coronita craciun

Idei de decorat curtea de Crăciun

Lasă ideile de decorat casa de Crăciun de mai jos să te inspire în amenajarea curții pentru Crăciun și folosește-te de decorațiunile de Crăciun menționate anterior pentru a obține designul dorit:

  • Crăciun tradițional: Alege aceleași nuanțe de roșu și verde pentru decorarea curții tale. Amplasează figurine de Moș Crăciun și reni în curte, în special în zona de intrare și cea dedicată relaxării și decorează ușa de la intrare cu o coroniță clasică de Crăciun. De asemenea, folosește lumini de Crăciun cu becuri colorate și globuri pentru a decora exteriorul ferestrelor și copacii din curte.
  • Crăciun Rustic: Dacă optezi pentru această temă, poți folosi elemente din lemn, precum căsuțele din lemn, figurinele și conurile de brad pentru a crea un decor rustic. De asemenea, te poți folosi și de plante de sezon, cum ar fi iedera sau Crăciunița, pentru a crea aranjamente naturale în curte.
  • Crăciun elegant: Dacă alegi o temă elegantă, atunci optează pentru iluminare subtilă cu lumini albe sau auriu cald, pentru a crea un aspect elegant. Poți utiliza ghirlande luminoase sau instalații LED pentru a obține un decor strălucitor. Nu uita nici de coronițele cu un design elegant și detalii aurii sau argintii.

Iată câteva imagini care să te inspire.

  • globuri de craciun

Decorarea interiorului casei și a curții pentru Crăciun poate fi o modalitate minunată de a sărbători această perioadă a anului alături de cei dragi. Indiferent de tematica și paleta de culori pentru care optezi, poți alege ornamente de Crăciun făcute manual sau cumpărate din comerț pentru a obține o casă decorată de Crăciun așa cum îți dorești. Inspiră-te din imaginile cu case împodobite de Crăciun din acest articol și obține o amenajare de Crăciun de revistă pentru locuința ta cu ajutorul acestor idei de decorat casa de Crăciun!

Surse foto: shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com.

Bocicai Roxana

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *