mobila moderna living
Living

Sfaturi de care să ții cont când alegi culorile pentru un living modern

Culorile joacă un rol esențial în definirea aspectului și atmosferei unui living modern. De aceea, în acest articol îți prezentăm ce culori se poartă pentru pereți, mobilier și obiecte decorative, astfel încât să faci cea mai potrivită alegere pentru tine. De asemenea, ți-am pregătit și câteva recomandări legate de compatibilitatea culorilor și cromatica culorilor în locuințe, pentru a-ți amenaja livingul într-un stil unic, care să te reprezinte.

Descoperă în continuare care sunt cele mai frumoase culori pentru living și multiple imagini cu livinguri amenajate modern, care să te inspire.

  • Ține cont de dimensiunea camerei
  • Alege o paletă strategică de culori pentru living
  • Adaugă accente de culoare

1.   Ține cont de dimensiunea camerei

Dimensiunea camerei este un aspect principal atunci când alegi culorile pentru living. Motivul este simplu: paleta de culori aleasă poate influența modul în care este perceput spațiul și poate contribui la crearea unei armonii estetice în încăpere.

Culori pentru living modern mic

Dacă trebuie să amenajezi un living mic, atunci ai nevoie de culori care să ofere senzația unui spațiu mai mare și deschis. De aceea, este recomandat să eviți ca în amenajarea livingului să predomine nuanțele închise, cum ar fi negrul sau albastrul. În schimb, folosește culori deschise pentru camere, de preferat neutre, precum bejul și albul.

Dacă livingul dispune de ferestre generoase, atunci poți să optezi și pentru accente de culoare mai închise. Important este să nu predomine în amenajare, ci să fie echilibrate cu nuanțele mai deschise. Dacă nu ai ferestre generoase, atunci este bine ca în livingul tău să predomine albul, și dacă îți dorești accente de culoare, atunci optează pentru culori pale, cum ar fi rozul sau portocaliul deschis.

  • mobilier maro living

Culori pentru living modern mare

Spre deosebire de un living mic, un living mare îți permite mai multă libertate în alegerea culorilor pentru un living modern. Poți să folosești o paletă de nuanțe închise, cum ar fi negrul, griul sau albastrul pentru a delimita zone specifice, cum ar fi zona de luat masa și cea de relaxare. Totuși, evită supraîncărcarea și menține un echilibru între culori.

  • living open space

Ai o bucătărie open space? Atunci poate fi o provocare să amenajezi spațiul uniform și echilibrat. Descoperă 5 idei creative pentru amenajarea bucatariei open space, care să te inspire.

1.   Alege o paletă strategică de culori pentru living

Ca să amenajezi un living modern, este esențial să alegi culorile astfel încât să obții un aspect unitar al încăperii, fără să îl încarci. De aceea, este recomandat să alegi o paletă strategică de culori pentru living modern, dar bine gândită, care să te ajute să obții designul dorit.

Descoperă în continuare câteva recomandări care să te inspire.

Culori pentru pereții din living

Culoarea pereților din living poate dicta imaginea de ansamblu a încăperii deoarece în funcție de ea trebuie să alegi și culorile celorlalte obiecte decorative și de mobilier din încăpere. Iată câteva idei de zugrăvit pereții din living.

  • Culori pentru living modern deschise. Culorile deschise, cum ar fi alb, crem, gri deschis sau nuanțele pastelate, pot crea o senzație de spațiu mai mare și mai luminos în living. Există mai multe nuanțe de crem lavabil și gri deschis care reflectă lumina și fac camera să pară mai aerisită. Acest lucru poate să contribuie la obținerea unei atmosfere mai liniștite și relaxante în livingul tău.
  • Culori pentru living modern monocromatice. O paletă de culori monocromatice se bazează pe o singură culoare de bază la care se adaugă diferite nuanțe și tonuri ale sale. Alegerea unei astfel de palete de culori pentru zugrăvit poate crea o senzație de coeziune și liniște într-un living mic și poate face ca spațiul să pară mai mare și mai organizat.
  • Culori pentru living modern naturale. Nuanțele care amintesc de natură, cum ar fi cele de verde, albastru sau maro, pot oferi o senzație de relaxare și conectare cu natura chiar la tine acasă. Poți să folosești astfel de culori pentru a vopsi pereții și tavanul livingului modern cu vopsea lavabilă sau, dacă îți dorești să obții un aspect mai deosebit al pereților, poți să optezi pentru un tapet cu imagini din natură, care să cuprindă aceste culori de zugrăveli interioare.
  • Culori pentru living modern contrastante. Pentru livingurile mari, dar și pentru cele mici cu ferestre luminoase, poți să adopți o abordare îndrăzneață și să folosești culori contrastante pentru a crea un impact vizual puternic. De exemplu, combinația alb-negru sau cea de albastru-auriu poate contribui la obținerea unui design modern în orice living.

Descoperă mai jos câteva modele pentru living modern care să te inspire în alegerile tale.

  • mobila alba living

Descoperă mai multe idei si sfaturi pentru amenajarea unei sufragerii elegante. Află ce reguli să iei în considerare și cum să integrezi decorațiunile interioare pentru living în spațiul disponibil.

Culori pentru draperii, covor și decorațiuni pentru un living modern

Draperiile și covorul din living pot fi obiecte decorative de care să te folosești pentru a crea un punct central în living. De exemplu, dacă pentru pereți alegi culori deschise, pentru draperii și covor poți să alegi nuanțe mai puternice de culoare. Dacă, în schimb, preferi un aspect mai echilibrat atunci când vorbim de asortarea culorilor în casă, atunci poți să optezi pentru culori de cameră mai liniștite.

Indiferent de preferințele tale, iată ce culori pentru draperii și covor se potrivesc pentru un living modern:

  • Alb – Alege această nuanță dacă îți dorești să obții un aspect luminos, curat și spațios în living.
  • Bej – Draperiile bej sunt o alegere neutră și versatilă care se potrivește cu o gamă largă de culori de perete și mobilier. Ele adaugă o notă caldă și rafinată în living.
  • Gri – Dacă dorești să obții un aspect mai intim în livingul tău, atunci alege draperii gri, alături de un covor în aceeași nuanță. Griul se potrivește bine cu multe culori de perete (alb, bej, roz pal), așa că îți va fi ușor să îl incluzi în designul tău.
  • Verde – Covorul și draperiile verzi pot fi folosite ca puncte cheie de atenție într-un living, în special atunci când pentru pereți alegi culori neutre sau naturale.
  • Roz – Dacă preferi un aspect modern mai romantic și feminin, atunci draperiile roz pot fi potrivite pentru livingul tău. Pentru a menține totuși un echilibru și un aspect interesant în living, poți alege covorul într-o nuanță mai închisă de roz decât cea a draperiilor.
  • draperii livign albe

Culori pentru mobilierul din living

Culoarea mobilei trebuie aleasă cu grijă, în special atunci când nu plănuiești să o schimbi foarte des, dar dorești să asortezi culoarea mobilei cu restul decorului. De aceea, recomandarea noastră este să folosești una dintre culorile de mai jos pentru mobilierul din living:

  • Negru – Un mobilier negru nu se va demoda niciodată și, în același timp, poate adăuga un contrast puternic și un aspect modern în living. Alege-l pentru a crea un impact vizual și un design îndrăzneț.
  • Maro – Mobilierul maro adaugă o notă de căldură și confort în living, fiind potrivit în special atunci când alegi să vopsești pereții în culori neutre sau naturale.
  • Bej – Un mobilier bej este o opțiune neutră și versatilă care se potrivește bine cu orice culoare pe care o alegi pentru pereți. Alegând un astfel de mobilier, poți obține un aspect rafinat și liniștit în living.
  • Alb – Mobilierul alb este o alegere clasică, dar mai greu de întreținut, care poate să contribuie la crearea unui aspect luminos, spațios și curat în living. La fel ca celelalte culori pentru sufragerie, albul poate fi combinat cu alte nuanțe pentru a obține designul modern dorit în living.
  • mobilier alb living

Idei de mobilier pentru living

Portofoliul haaus.ro include o mulțime de piese de mobilier potrivite pentru un living modern.

  • Biblioteci modulare: Avantajul acestor biblioteci este că sunt compuse din piese de mobilier separate, pe care le poți aranja în funcție de preferințele tale și de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Descoperă bibliotecile modulare de pe haaus.ro și obține designul modern pe care ți-l dorești!

  • Biblioteci simple: Acestea sunt pe diferite dimensiuni și combinații de culori, astfel că se potrivesc oricărui living, indiferent de dimensiunea sa.

Alege biblioteca potrivită, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție!

  • Comode pentru televizor: Pe lângă avantajul estetic, o comodă pentru televizor îți oferă și un spațiu în plus pentru depozitare, fără să aglomerezi încăperea. Poți alege o comodă albă, neagră, maro sau dintr-o combinație de culori, astfel încât să obții un design unic în livingul tău.

Descoperă comodele pentru televizor din portofoliul haaus.ro, la un preț avantajos!

  • mobilier modular

3.   Adaugă accente de culoare

Indiferent de dimensiunea livingului, pentru a personaliza spațiul astfel încât să se potrivească cu personalitatea și preferințele personale, poți să adaugi accente de culoare în design și să obții câteva combinații de culori pentru living interesante. Iată câteva idei de culori interioare pe care le poți folosi într-un living modern:

  • Verde smarald: Acest verde bogat și rafinat poate fi inclus în designul unui living colorat și modern prin intermediul canapelei, al pernelor sau al draperiilor, pentru a obține accentul de culoare dorit.
  • Roșu aprins: Pentru că această culoare este una puternică, este important să o incluzi subtil în designul modern al livingului tău. Recomandarea noastră este să folosești decorațiuni pentru living modern mici, cum ar fi tablourile sau covorașele, pentru a include această culoare în livingul tău, fără să aglomerezi spațiul din punct de vedere estetic.
  • Auriu: Această culoare poate adăuga un plus de strălucire în livingul tău modern prin intermediul unor lămpi sau oglinzi amplasate strategic.
  • Galben muștar: Dacă îți dorești o atmosferă caldă și primitoare, atunci poți să folosești galben muștar pentru scaune, covoare sau decorațiuni în livingul tău.

Descoperă mai jos câteva imagini cu amenajări livinguri moderne, care includ și combinații de culori pentru design interior.

  • covor rosu living

Alte idei pentru living modern: combinații de culori pentru living modern

Dacă dorești să obții un design interesant și îți dorești să folosești mai mult decât culori monocromatice, atunci există câteva combinații de culori pentru zugrăvit la care poți să apelezi pentru amenajarea livingului tău. Iată câteva idei de combinații de culori pentru pereți și obiecte de mobilier pentru living:

  • Negru și alb cu accente de roșu: Această combinație dramatică te poate ajuta să obții un living modern și îndrăzneț, care cu siguranță va face o impresie bună oricărui vizitator.
  • Gri și alb: Combinația de gri și alb te poate ajuta să obții iluzia unui spațiu deschis într-un living mic, în special dacă optezi pentru pereți albi și mobilier gri.
  • Bej și nuanțe de gri: Dacă ești de părere că nuanța de alb este prea rece și preferi o atmosferă mai caldă, atunci o poți înlocui cu bej. Această combinație creează un mediu confortabil și neutru, perfect pentru un living modern de apartament.
  • Negru și alb cu accente de verde smarald: O altă combinație îndrăzneață care se potrivește și pentru livingurile mici, atunci când culorile sunt folosite într-un mod strategic. Poți alege negrul și albul ca bază, cu accente de verde smarald pentru o notă vibrantă.
  • Gri și verde smarald: În această combinație de living verde cu gri, griul poate servi ca nuanță de bază în design, în timp ce verdele poate fi folosit pentru draperii, covor sau canapea.
  • Albastru marin și auriu sau galben: O combinație deosebită de living cu albastru și galben/ auriu care aduce o notă de eleganță și opulență în livingul tău, fără a fi nevoie de un buget generos.

Descoperă mai jos câteva imagini cu camere zugrăvite în două culori frumoase sau mai multe, care să te inspire în amenajarea livingului tău.

  • living modern

Așa cum ai văzut, alegerea culorilor potrivite pentru sufragerie poate fi o provocare, însă dacă știi ce culori de lavabilă se poartă și cum să asortezi culorile în casă, poți obține un living de revistă. Inspiră-te din ideile și imaginile cu modele de sufragerii moderne de apartament  prezentate în acest articol.

Sursă foto: shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, haaus.ro, haaus.ro, haaus.ro

Roxana Bocicai

profil autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *