Îți mulțumim pentru comandă! Te informăm că în această perioadă livrarea poate avea întârzieri din cauza cererii crescute. Îți mulțumim pentru înțelegere!

Amenajare balcon: sfaturi și idei utile

Amenajare balcon: sfaturi și idei utile

, de Bocicai Roxana, 17 min citire

Balconul poate fi un spațiu extrem de util în orice locuință atunci când este amenajat într-un mod corespunzător nevoilor tale. Descoperă câteva sfaturi și idei utile care să te ajute în acest proces.
  • Amenajare balcon în funcție de tipul acestuia
  • Amenajare balcon în funcție de dimensiuni
  • Alte idei de amenajări balcoane în funcție de utilitate
  • Idei de balcon amenajat cu bun gust în funcție de stil
  • Idei și sfaturi pentru decorare balcon apartament

Amenajare balcon în funcție de tipul acestuia

Există 2 tipuri de balcon care pot să influențeze modul de amenajare al acestuia. Iată care sunt:

Amenajare balcon închis

Atunci când locuința ta beneficiază de un balcon închis, ai libertatea de a fi creativ în ceea ce privește amenajarea, deoarece mobilierul și decorațiunile alese nu pot fi afectate de factorii externi, precum ploaia sau temperaturile ridicate. Inspiră-te din ideile și sfaturile de mai jos pentru amenajare balcon închis:
  • Alege un mobilier pentru balcon la bloc funcțional. De obicei, balconul este folosit drept o oază de relaxare unde să îți poți petrece timpul liber citind o carte sau savurând o cafea alături de cei dragi. De aceea, este important să alegi și mobilierul potrivit. În acest caz, poți alege o canapea de mici dimensiuni și o măsuță de cafea joasă.
  • Montează câteva etajere pe pereți. Acestea pot fi folosite ca spațiu de depozitare sau în scop estetic. În cazul din urmă, poți să amplasezi câteva rame foto sau ghivece cu florile preferate.
  • Alege un covor cu o țesătură plată. Fie alegi un covor simplu, închis la culoare, fie alegi unul cu un design colorat, cu siguranță va aduce un plus de personalitate balconului tău.
Descoperă în imaginile de mai jos mai multe idei amenajare balcon închis. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (2) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (3)

Amenajare balcon deschis

Spre deosebire de amenajarea unui balcon închis, amenajarea unui balcon închis necesită mai multă atenție la materialele pe care le folosești deoarece acestea trebuie să fie rezistente la factori externi. Iată câteva sfaturi și idei amenajare balcon deschis.

Amenajare model balcon în prelungirea livingului sau a dormitorului

Amenajarea unui balcon in prelungirea livingului sau a dormitorului poate oferi o extensie la spațiul de locuit și poate fi o alegere excelentă pentru a crea un spațiu suplimentar pentru relaxare sau socializare. Obține un balcon deschis amenajat cu un design interesant și funcțional cu ajutorul sfaturilor de mai jos:
  • Alege un mobilier din metal, piatră sau lemn rezistent la apă. În acest mod, te poți bucura timp îndelungat de mobilierul ales, iar investiția pe care o faci va fi una eficientă. De exemplu, poți alege un set cu scaune și masă din oțel inoxidabil care să reziste intemperiilor.
  • Nu uita de plante. Pentru a obține cu adevărat o zonă de relaxare, amenajează spațiul cu plante verzi, care preferă lumina. Poți alege plante curgătoare, bambus, iederă sau chiar lavandă, potrivite pentru un astfel de model balcon.
  • Creează continuitate. Indiferent că balconul tău se află în prelungirea livingului sau a dormitorului, nu uita să-l amenajezi astfel încât să se potrivească stilului ales pentru aceste camere. Așadar, dacă ai un living cu balcon deschis amenajat într-un stil modern, atunci adaugă câteva accesorii balcon moderne, precum un bol decorativ pe masă, o bară luminoasă LED pentru exterior sau un covor balcon deschis cu forme geometrice, dar și alte decorațiuni balcon deschis pe care le consideri potrivite.
Descoperă mai multe idei de amenajare balcon deschis în imaginile de mai jos. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (4) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (5) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (6)

Amenajare balcon în funcție de dimensiune

Nici dimensiunea balconului nu este de neglijat în procesul de amenajare. Descoperă în continuare câteva idei și sfaturi care să te ajute.

Amenajare balcon mic

Amenajarea unui balcon mic poate fi o provocare deoarece, atunci când folosești prea multe elemente, acesta poate deveni cu ușurință aglomerat. Iată câteva sfaturi care să te ajute să obții un design balcon mic eficient:
  • Alege un mobilier care poate fi pliat sau depozitat atunci cand nu îl utilizezi. De exemplu, un scaun pliabil sau o masa pliabilă pot fi depozitate într-un colț pentru a economisi spațiu într-un balcon mic amenajat.
  • Optează pentru plante suspendate care ocupă mai puțin spațiu. Le poți agăța pe balustrada balconului sau pe tavan. Acestea poti fi incluse atât în procesul de amenajare balcon mic închis, cât și deschis.
  • Creează iluzia unui spațiu mai mare prin amplasarea unei oglinzi pe unul dintre pereții balconului. Aceasta este o soluție des întâlnită în diverse amenajări balcon mic. De asemenea, poți să folosești și câteva elemente reflectorizante, cum ar fi vasele din metal sau luminile decorative.

👉În amenajarea unui balcon mic sau a unei camere de mici dimensiuni, este esențial să folosești câteva trucuri pentru a obtine iluzia unui spatiu mai generos. Descoperă pe site-ul nostru câteva soluții utile.

Descoperă mai multe idei amenajare balcon mic în imaginile de mai jos. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (7) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (8) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (9)

Amenajare balcon mare

Amenajarea unui balcon mare îți permite să transformi spațiul într-o extensie cu adevărat utilă apartamentului tău. Iată cum îl poți amenaja într-un mod eficient:
  • Creează zone distincte. Dacă balconul tău este suficient de mare, poți crea mai multe zone diferite, cum ar fi o zonă de relaxare cu o canapea și fotolii confortabile și o zonă de servire a mesei cu o masă mare și scaune.
  • Folosește ghivece mari cu plante înalte pentru a umple spațiul și pentru a obține un design inedit.
  • Include mobilier pentru depozitare în design. Poți să alegi o piesă de mobilier înaltă, cu rafturi pentru a depozita obiecte precum jucăriile copiilor, instrumente de bucătărie, necesare pentru a lua masa, sau articole de îmbrăcăminte pe care nu le folosești foarte des.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (10) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (11) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (12)

Amenajare balcon îngust și lung

Un balcon lung și îngust are o formă care te provoacă să fii creativ și să găsești cele mai bune soluții pentru a-l face funcțional și plăcut din punct de vedere estetic. Iată câteva sfaturi care cu siguranță îți vor fi de folos în procesul de amenajare balcon îngust:
  • Alege un mobilier balcon îngust compact. Scaunele pliabile, mesele extensibile sau băncuțele înguste se potrivesc perfect într-un spațiu mic.
  • Folosește un design pe verticală pentru amenajare balcon lung și îngust. Adaugă etajere suspendate pe perete și un spalier pentru plante agățătoare pentru a oferi mai multă personalitate balconului tău.
👉Alege etajerele potrivite pentru balconul tau! În portofoliul haaus găsești diverse modele și dimensiuni, adaptate nevoilor tale.
  • În ceea ce privește procesul de amenajare balcon îngust deschis, poți să optezi pentru o canapea îngustă balcon și o masă din fier forjat, de mici dimensiuni.
Descoperă în imaginile de mai jos mai multe idei amenajare balcon lung și îngust. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (13) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (14) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (15)

Alte idei de amenajări balcoane în funcție de utilitate

Există mai multe întrebuințări ale balconului, în funcție de nevoile tale. Iată câteva idei care să te inspire.

Amenajare bucătărie în balcon

Pentru a economisi spațiul în apartamentul mic, ai posibilitatea de a opta pentru un balcon transformat în bucătărie.

Primul pas pentru a face acest lucru este să măsori spațiul disponibil și să identifici care sunt necesitățile tale prioritare în ceea ce privește amenajarea unei bucătării. Mai apoi, poți alege mobilierul și aparatura electrocasnică.

De exemplu, pentru o bucătărie în balcon mic, optează pentru un set de mobilier care include și rafturi suspendate, pentru a profita la maximum de spațiul disponibil. În ceea ce privește aparatura, poți opta pentru o plită electrică, un frigider de mici dimensiuni și un blat de lucru îngust. Acestea sunt idei pe care le poți folosi atât într-un balcon mare, cât și pentru o bucătărie în balcon îngust.

Nu uita să adaugi și câteva elemente decorative, cum ar fi plante și perdele scurte pentru a aduce o notă de culoare bucătăriei tale. În cazul în care ai aer condiționat pe balcon, poți să folosești o mască aer condiționat balcon pentru a-l ascunde și pentru a completa designul dorit în bucătăria ta. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (16) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (17) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (18)

Amenajare spațiu depozitare în balcon. Idei depozitare balcon

Indiferent de dimensiunile apartamentului tău, balconul poate fi o modalitate bună de a te bucura de mai mult spațiu de depozitare balcon apartament. Cel mai simplu mod de amenajare spațiu depozitare balcon este să alegi un mobilier modular cu rafturi și sertare. În acest mod, poți amplasa piesele de mobilier în ordinea dorită, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Pentru a profita la maximum de spațiul disponibil, alege un mobilier înalt, până în tavan. În partea de sus, poți să depozitezi lucruri la care nu ai nevoie de acces atât de des, cum ar fi hainele de sezon, iar în partea ușor accesibilă poți să depozitezi jucării, cărți, instrumente de grădinărit etc.

👉Dacă apartamentul tău este unul de mici dimensiuni, atunci poți profita de trucuri eficiente de organizare în toate celelalte camere, nu numai în balcon. Descoperă pe site-ul nostru 6 secrete de organizare pentru o baie mica.

Iată câteva imagini din care să te inspiri pentru mai multe idei depozitare balcon: Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (19) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (20) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (21)

Amenajare dressing în balcon

Amenajarea unui dressing în balcon îți permite să ai un spațiu dedicat exclusiv hainelor. Iată cum poți să-l optimizezi pentru a obține o organizare balcon eficientă:
  • Folosește mai multe suporturi de haine montate pe perete balcon. În acest mod, ai posibilitatea de a adăuga mai multe umerașe cu sacouri sau cămăși.
  • Optează pentru rafturi suspendate pe care să așezi cutiile cu încălțăminte de sezon.
  • Amplasează o oglindă înaltă pe unul dintre pereți. În acest mod, vei oferi iluzia unui spațiu mai mare și poți profita și de funcționalitatea ei.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (22) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (23) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (24)

Amenajare spațiu de joacă în balcon

Posibilitatea de amenajare spațiu de joacă în balcon le oferă copiilor libertatea de a fi creativi și activi, fără să creeze dezordine în celelalte încăperi ale locuinței. În funcție de spațiul disponibil, poți să creezi în balcon mai multe zone de joacă. Una dintre acestea poate fi amenajată cu câteva scaune și o masă de mici dimensiuni și poate fi dedicată jocurilor de societate. O altă zonă poate fi folosită drept un colț de lectură sau chiar un mini teren de fotbal.

Indiferent de zonele pe care le preferi, adaugă perne, covor balcon închis moale, dar și o plasă de protecție pentru a crea un spațiu sigur și confortabil pentru cei mici. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (25) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (26) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (27)

Amenajare birou în balcon

Amenajarea unui birou în balcon poate fi o soluție excelentă pe care să o pui în aplicare atunci când dorești un spațiu intim, dedicat lucrului de acasă. Iată cum îl poți amenaja într-un mod cât mai eficient:
  • Optează pentru un birou compact și ergonomic, cu spațiu de depozitare pentru a putea păstra toate documentele organizate. Poziționează-l în apropierea unei surse de lumină naturală.
👉Alege biroul potrivit din portofoliul haaus! Beneficiezi de opțiuni variate și prețuri avantajoase la toate modelele!
  • Amplasează etajere suspendate pe pereți pentru a maximiza spațiul de depozitare, fără să aglomerezi designul balconului.
  • Alege un scaun ergonomic și ajustabil, astfel încât să poți lucra timp îndelungat și să te simți confortabil.
  • Folosește un separator din bambus pentru a delimita zona de lucru de restul spațiului.
👉Profită la maximum de spațiul disponibil și folosește o modalitate estetică de a-ți organiza dosarele și actele de lucru. Alege o biblioteca practica pentru biroul tău, de la haaus! Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (28) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (29) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (30)

Idei de balcon amenajat cu bun gust în funcție de stil

Un stil aparte poate să ofere balconului tău propria personalitate. Iată care sunt cele mai în vogă stiluri:

Amenajare balcon modern

Designul modern se caracterizează prin simplitate și minimalism, dar și prin funcționalitate. De aceea, există câteva aspecte de care să ții cont atunci când dorești să obții o amenajare balcon modern eficientă. Iată care sunt acestea:
  • Folosește nuanțe deschise de alb sau crem pentru pereți și pardoseală;
  • Evită folosirea ornamentelor inutile;
  • Folosește accente de culoare în mobilier sau decorațiuni balcon de mici dimensiuni. Acestea sunt des folosite în balcoane moderne;
  • Decorează spațiul cu un mobilier funcțional și compact, cum ar fi o canapea extensibilă cu spațiu de depozitare sau o masă pliabilă;
  • Optează pentru plante în ghivece simple și elegante și tablouri abstracte.
Descoperă în imaginile de mai jos câteva balcoane amenajate modern. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (31) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (32) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (33)

Amenajare balcon rustic

Stilul rustic te face să simți o senzație de căldură și confort datorită elementelor naturale folosite în amenajare. Iată cum poți obține un balcon rustic:
  • Folosește un mobilier tradițional, precum băncile din lemn, scaunele din răchită sau mesele din lemn masiv;
  • Adaugă textile naturale, precum pernele, covoarele sau păturile tricotate;
  • Folosește elemente decorative specifice, cum ar fi un cufăr din lemn, vaze din lut, sticle de vin sau ghivece cu flori;
  • Include lămpi rustice de perete sau lumânări pentru a crea un ambient cald și plăcut.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (34) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (35) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (36)

Balcon amenajat minimalist

Amenajarea balconului în stil minimalist se caracterizează prin utilizarea unor forme simple și linii clare, cu o atenție deosebită la detaliile funcționale. Iată ce trebuie să faci pentru a obține un balcon amenajat minimalist:
  • Optează pentru nuanțe de alb sau tonuri neutre, cu accente de culoare limitate;
  • Folosește piese de mobilier cât mai simple, ușor de întreținut și depozitat, cum ar fi mesele și scaunele pliabile;
  • Utilizează spoturi de lumină sau lămpi de podea pentru a obține o atmosferă intimă și relaxantă;
  • Optează pentru accesorii simple, cum ar fi perne sau plante cu frunze verzi.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (37) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (38) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (39)

Balcon amenajat mediteranean

Amenajarea balconului în stil mediteranean este potrivită pentru cei care iubesc marea și vor să se simtă într-un concediu fără sfârșit, chiar și acasă. Dacă și tu ești un iubitor al mării, profită de sfaturile și ideile de mai jos și obține un balcon amenajat în stil mediteranean:
  • Alege un mobilier din materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatră;
  • Folosește culori inspirate din natură, precum nuanțele de albastru, verde sau galben;
  • Adaugă aranjamente balcon specifice, precum ghivecele din ceramică sau obiectele de artă din piatră;
  • Include în design abajururi din rafie sau bumbac pentru a obține atmosfera specifică acestui stil.
Descoperă în imaginile de mai jos câteva poze cu balcoane frumoase care să te inspire. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (40) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (41) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (42)

Idei și sfaturi pentru decorare balcon apartament

Creativitatea este principalul factor care poate influența designul pe care îl obții pentru balconul tău. De aceea, îți oferim și mai multe sfaturi și idei de amenajare balcon apartament din care să te inspire.

Luminozitatea potrivită pentru balcon

Luminozitatea potrivită te poate ajuta să obții atmosfera pe care ți-o dorești în balcon, fără prea mult efort. Iată câteva exemple de corpuri de iluminat potrivite pentru balcon:
  • Lămpi de perete care oferă o lumină concentrată și sunt ușor de instalat;
  • Benzile LED care se pot lipi sub rafturi, pe tavan sau pe pereți pentru a crea o iluminare difuză;
  • Lămpile suspendate care pot fi poziționate strategic pentru a obține o sursă de lumină în zonele dorite.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (43) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (44) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (45)

Idei pardoseală balcon

În ceea ce privește pardoseala pe care o alegi pentru balcon, este necesar să ții cont că aceasta trebuie să fie cât mai ușor de întreținut, dar și estetică, pentru a se potrivi stilului ales. Iată câteva idei pardoseală balcon:
  • Gresia – o alegere populară pentru pardoseala balconului, deoarece este durabilă și ușor de curățat. Poți folosi gresie balcon închis sau deschis, în funcție de tipul acestuia. În ambele cazuri, este o alegere bună.
  • Dale pentru exterior din lemn – ușor de amplasat și potrivite în special stilului mediteranean și rustic.
  • Pardoseală epoxidică realizată dintr-un amestec de rășini și materiale sintetice, ceea ce o face extrem de rezistentă la zgârieturi și uzură.
Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (46) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (47) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (48)

Plante potrivite pentru balcon

Există diverse plante potrivite pentru balcoane, în funcție de tipul acestora. Iată câteva informații de care să ții cont în procesul de amenajare balcon cu flori.

În cazul balconului deschis, sunt potrivite plantele care iubesc soarele și care nu sunt prea sensibile la vânt. De exemplu, plantele suculente, cum ar fi agavele sau cactușii, sau plantele care au nevoie de puțină apă, cum ar fi lavanda sau rozmarinul, sunt ideale pentru balconul deschis.

În cazul balconului închis, plantele care supraviețuiesc în condiții de umbră sau semiumbră sunt cele mai potrivite. De exemplu, plantele tropicale, cum ar fi ferigi sau bromeliile, sau plantele cu flori, cum ar fi begoniile sau gloxinia, sunt excelente pentru un balcon închis.

În ambele cazuri, plantele care sunt potrivite pentru un balcon trebuie să fie rezistente la schimbările de temperatură și să fie ușor de întreținut.

Descoperă în imaginile de mai jos mai multe poze balcon decorat cu flori și idei decorare balcon care să te inspire. Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (49) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (50) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (51) Amenajare balcon: sfaturi și idei utile (52) Pune-ți creativitatea la treabă și amenajează-ți balconul așa cum îți dorești. Profită de ideile și sfaturile prezentate în articol pentru a te bucura de un proces de amenajare fără prea multe bătăi de cap.

sursă foto: shutterstock.com

Descoperă mai multe

Autentificare

Ai uitat parola?

Nu ai încă un cont?
Creează cont