Îți mulțumim pentru comandă! Te informăm că în această perioadă livrarea poate avea întârzieri din cauza cererii crescute. Îți mulțumim pentru înțelegere!

Ghid complet de amenajare a unei mansarde

Ghid complet de amenajare a unei mansarde

, de Bocicai Roxana, 11 min citire

Dacă dorești să te bucuri de fiecare spațiu disponibil din locuința ta, atunci nu trebuie să treci cu vederea amenajarea mansardei. Dacă încă nu te-ai hotărât ce scop vrei să îi atribui sau ce design să folosești în amenajare, citește acest articol și inspiră-te din sfaturile și ideile prezentate.
  • Cât costă amenajarea unei mansarde
  • Idei de amenajare mansardă în funcție de dimensiunea sa
  • Amenajare mansardă în funcție de utilitatea sa
  • Amenajarea mansardei în funcție de paleta cromatică predominantă
  • Alte idei de amenajări mansarde: poze mansarde care să te inspire

Cât costă amenajarea unei mansarde

Dacă te-ai mutat într-o locuință nouă sau pur și simplu îți dorești să beneficiezi de mai mult spațiu în locuința actuală, cu siguranță unul dintre primele lucruri la care te-ai gândit este să oferi o utilitate mansardei. În această situație, de cele mai multe ori și înainte de toate, prima întrebare care îți vine în minte este „Cât costă amenajarea unei mansarde?”

Ei bine, nu există o valoare minimă sau maximă care îți permite să îți amenajezi mansarda, astfel că, poți obține un spațiu amenajat cu bun-gust, chiar și cu un buget redus. În general, costurile necesare pot să difere în funcție de dimensiunea mansardei, de utilitatea pe care vrei să i-o atribui și de stilul în care îți dorești să o amenajezi.

Descoperă un mobilier de living, potrivit pentru amenajarea unei mansarde, la preț competitiv! Portofoliul haaus.ro include o varietate de culori și modele, potrivite chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi.

Idei de amenajare mansardă în funcție de dimensiunea sa

Dimensiunea mansardei este un prim criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când dorești să obții o amenajare estetică și eficientă.

Idei de amenajare mansardă mare

O mansardă de dimensiuni generoase îți oferă libertatea de a fi creativ în ceea ce privește amenajarea sa. Într-o astfel de situație, poți chiar să îi oferi mansardei o dublă utilitate și să o compartimentezi astfel încât să te poți bucura de un dormitor și un birou în același spațiu.

În ceea ce privește zona dedicată dormitorului, vei avea nevoie doar de un pat și de o comodă TV, iar în privința zonei dedicate studiului sau muncii, este suficient să amplasezi un birou și câteva etajere pe perete, care să te ajute să organizezi eficient spațiul.

Descoperă comoda potrivită pe haaus.ro și amenajează-ți mansarda așa cum ai visat!

Pentru a delimita cât mai natural cele 2 spații, folosește un mobilier special creat pentru separarea camerelor, sub formă de rafturi înalte. Ghid complet de amenajare a unei mansarde Ghid complet de amenajare a unei mansarde (2) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (3) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (4)

Idei de amenajare mansardă mică

Atunci când ai la dispoziție o mansardă de dimensiuni mici, acesta poate fi prilejul de a o transforma într-un spațiu pentru relaxare, în care să citești după o zi aglomerată.

O metodă potrivită de a amenaja acest spațiu este designul pe verticală pe care îl poți obține prin amplasarea unor etajere pe pereți pentru depozitarea cărților. Mai apoi, nu uita nici de un fotoliu sau o canapea cu 2 locuri. Este important să te simți cât mai confortabil în mansardă. Și pentru că o prăjitură sau o limonadă merg de minune alături de o carte bună, nu uita să decorezi spațiul cu o măsuță care să se încorporeze în designul ales, dar care să fie și utilă.

Pe haaus.ro găsești o mulțime de măsuțe pentru living. Care crezi că se potrivește cel mai bine în designul mansardei tale?

În ceea ce privește accesoriile decorative, poți opta pentru câteva plante verzi sau o oglindă care să ofere iluzia unui spațiu mai mare. Pe etajerele suspendate poți să amplasezi mici decorațiuni, precum rame cu fotografii ale persoanelor dragi sau lumânări parfumate. Ghid complet de amenajare a unei mansarde (5) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (6) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (7) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (8)

Amenajare mansardă în funcție de utilitatea sa

Scopul pentru care dorești să utilizezi mansarda joacă și el un rol important în amenajare. În funcție de acesta, vei putea identifica piesele de mobilier de care ai nevoie și te vei putea orienta înspre alegerea unor palete de culori potrivite.

Amenajare dormitor la mansardă

Amenajarea unui spațiu propice pentru un somn odihnitor la mansardă poate să fie facilă, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, deoarece ai nevoie doar de un pat confortabil și o comodă pentru TV care să completeze designul. Totuși, dacă spațiul îți permite, poți să amplasezi și câte o noptieră de o parte și de alta a patului. Decorează spațiul cu câte o veioză cu lumină caldă și, cu siguranță, vei obține atmosfera dorită.

Dacă îți dorești și un televizor la care să te uiți înainte să adormi, atunci îl poți amplasa pe comoda TV, însă nu uita să acorzi atenție dimensiunii acestuia deoarece, dacă este prea mare, poate încărca inutil spațiul. Ghid complet de amenajare a unei mansarde (9) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (10) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (11) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (12)

Amenajare cameră de relaxare la mansardă

Una dintre cele mai populare utilități atribuite mansardelor este cea de relaxare. Fiind nevoie de doar câteva piese de mobilier, amenajare unei mansarde în acest scop poate fi făcută cu un buget redus. Tot ce ai nevoie este de:
  • o bibliotecă de dimensiunile potrivite, cu scop de depozitare;
  • o comodă pe care să amplasezi televizorul;
  • o canapea sau fotolii confortabile;
  • măsuță pentru living.

Descoperă biblioteca potrivită pentru amenajarea unui spațiu de relaxare în mansardă! În portofoliul haaus.ro găsești o varietate de produse, la prețuri competitive!

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, toate aceste piese de mobilier pot fi incluse în mansardă, atunci când alegi dimensiunea lor potrivită. Iată câteva imagini care să te inspire: Ghid complet de amenajare a unei mansarde (13) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (14) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (15) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (16)

Amenajare baie la mansardă

Dacă ai nevoie de o baie în plus pentru locuința ta, însă nu vrei să ocupi spațiu și să micșorezi alte camere, atunci mansarda poate fi un loc potrivit pentru amenajare. Fie alegi să amenajezi o baie care să includă doar un vas de toaletă, o chiuvetă și o cabină de duș, fie, dacă îți permite spațiul, alegi să amplasezi o cadă în baie, cu siguranță, amenajarea mansardei în acest scop va fi de mare ajutor pentru tine și familia ta.

Dacă încă nu te-ai decis cum să procedezi, ți-am pregătit noi câteva imagini care să te ajute: Ghid complet de amenajare a unei mansarde (17) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (18) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (19) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (20) Descoperă și alte utilități pe care poți să i le atribui mansardei și moduri de amenajare specifice.

Amenajarea mansardei în funcție de paleta cromatică predominantă

Mansarda poate fi un loc intim care să-ți permită să te simți „acasă” atunci când este amenajată în culorile potrivite și, desigur, atunci când alegi mobilierul potrivit. Așa că, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei de amenajare în funcție de paleta cromatică pe care o preferi.

Mansardă amenajată în nuanțe de alb și negru

Atunci când alegi combinația de alb și negru, poți să fii sigur că nu dai greș și vei obține un design deosebit care să te încânte. Cel mai potrivit stil de abordat în acest sens este cel minimalist care are câteva caracteristici importante după care te poți ghida.

Mansarde minimaliste

Pe lângă nuanțele de alb și negru, mansardele minimaliste mai sunt caracterizate de:
  • puține piese de mobilier, cu design simplu, care se concentrează mai mult pe funcționalitate și care nu încarcă aspectul încăperii;
  • accesorii decorative de dimensiuni reduse care, de cele mai multe ori, au o însemnătate personală pentru proprietarul locuinței;
  • oglinzi înalte;
  • ferestre generoase care permit pătrunderea luminii naturale în încăpere.
Iată câteva imagini cu mansarde minimaliste care să te inspire: Ghid complet de amenajare a unei mansarde (21) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (22) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (23) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (24) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (25) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (26) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (27) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (28)

Mansardă amenajată în nuanțe de bej și crem

Indiferent de spațiile din casă în care sunt folosite, nuanțele de bej și crem oferă acea senzație primitoare, de liniște, în orice locuință. De aceea, acestea pot fi o alegere bună în amenajarea unei mansarde întrucât accentuează sentimentul de intimitate pe care ți-l oferă. Cel mai potrivit stil de design pe care îl poți aborda atunci când preferi nuanțele de bej și crem este cel clasic.

Mansarde clasice

Pe lângă nuanțele predominante de bej și crem, iată ce alte caracteristici mai sunt potrivite mansardelor clasice:
  • mobilierul din lemn, cu cel mult 2 nuanțe mai închis decât culoarea pereților;
  • tapițerii din materiale rafinate, precum satinul sau mătasea, dar și din fibre naturale, precum bumbacul;
  • corpuri de iluminat pentru masă sau podea, care să emane o lumină caldă;
  • obiecte decorative, precum tablouri, vaze sau sfeșnice.
Iată câteva imagini cu mansarde clasice, care să te inspire: Ghid complet de amenajare a unei mansarde (29) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (30) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (31)

Mansardă amenajată în culori vii

Dacă îți dorești ca mansarda ta să devină un punct creativ în locuința ta, atunci stilul modern este unul dintre cele mai potrivite către care să te îndrepți. Acesta este caracterizat de culori vii și îți permite să dai frâu liber imaginației, astfel încât să obții un spațiu exact așa cum ți-l dorești.

Mansarde moderne

Pe lângă culorile vii, iată care sunt și celelalte caracteristici ale stilului modern:
  • piese de mobilier scund din lemn, metal sau sticlă;
  • design geometric care îmbină pătrate, dreptunghiuri, cercuri și cuburi;
  • materiale sintetice, dar și cele din nylon sau piele ecologică;
  • multiple obiecte decorative, precum: tablouri cu flori sau abstracte, plante verzi sau lustre din metal.
Iată câteva idei care să te inspire: Ghid complet de amenajare a unei mansarde (32) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (33) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (34) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (35)

Alte idei de amenajări mansarde: poze mansarde care să te inspire

Ghid complet de amenajare a unei mansarde (36) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (37) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (38) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (39) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (40) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (41) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (42) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (43) Ghid complet de amenajare a unei mansarde (44) Indiferent de utilitatea pe care i-o atribui mansardei și de stilul pe care îl alegi, cu siguranță, sfaturile și ideile din acest articol îți vor fi de folos. Pune în aplicare ceea ce crezi că ți se potrivește și bucură-te de o mansardă ca de revistă! Sursă foto: shutterstock.com

Descoperă mai multe

Autentificare

Ai uitat parola?

Nu ai încă un cont?
Creează cont