Acasă

Amenajare garsonieră cu buget redus: sfaturi de decor și soluții practice

Amenajarea unei garsoniere poate fi o provocare, în special atunci când trebuie să te încadrezi într-un anumit buget și dispui de un spațiu foarte mic.

Descoperă câteva sfaturi și soluții care îți pot ușura acest proces și care te pot ajuta să obții un design de revistă.

Amenajare garsonieră mică (20/30 mp)

Amenajare garsonieră mare (>40 mp)

Idei amenajare garsonieră în funcție de stil

  • Amenajare garsonieră modernă
  • Amenajare garsonieră în stil rustic
  • Amenajare garsonieră în stil industrial

Amenajare garsonieră mică (20/30 mp)

Amenajarea unei garsoniere de mici dimensiuni poate fi o adevărată provocare, deoarece nu îți permite libertatea de a fi foarte creativ în ceea ce privește designul.

Principalul lucru asupra căruia trebuie să te concentrezi în acest caz este valorificarea spațiului într-un mod cât mai eficient. Iată cum poți să obții acest lucru cu ajutorul unei amenajări inteligente:

  • Folosește culori deschise pentru pereți. În general, în locuințele de dimensiuni reduse, este recomandat să se folosească nuanțe de alb, bej sau crem pentru pereți, deoarece acestea oferă iluzia unui spațiu mai mare și nu încarcă aspectul vizual.
  • În ceea ce privește mobilierul, evită să folosești piese din lemn masiv, pentru că pot provoca supraaglomerarea spațiului. În schimb, poți să folosești mobilier din PAL melaminat. Acesta este un material de calitate și poate contribui la obținerea aspectului dorit.
  • Folosește-te de amenajarea pe verticală pentru a obține cât mai mult spațiu pentru depozitare. Amplasează rafturi suspendate pe pereți pentru a nu ocupa spațiul disponibil la sol. Pentru o organizare cât mai eficientă, poți să amplasezi un pantofar de dimensiuni mici la intrarea în garsonieră.

👉Descoperă pantofarul potrivit din portofoliul haaus.ro și alege-l pe cel potrivit spațiului disponibil din garsoniera ta.

  • Profită de lumina naturală – aceasta oferă un aspect aerisit garsonierei tale. Decorează fereastra cu perdele transparente care permit pătrunderea luminii în locuință. Nu uita nici de draperii. Pentru un plus de intimitate, alege draperii opace în culorile dorite.
  • Dacă îți dorești să animezi spațiul, adaugă câteva accente de culori în garsoniera ta. De exemplu, în timp ce pereții și tavanul sunt albi și mobilierul este maro, poți să optezi pentru 2 fotolii galbene sau un covor colorat.
  • În privința zonelor de bucătărie și baie, optează pentru piese de mobilier cât mai compacte. În bucătărie folosește mobilier cu aparate electrocasnice încorporate, iar în baie îți recomandăm să alegi o cabină de duș de tipul walk-in.

👉Alege un mobilier de baie potrivit pentru spații mici! Beneficiezi de suficient loc pentru depozitare în timp ce te bucuri de un aspect estetic plăcut.

Amenajare garsonieră mare (>40 mp)

Amenajarea unei garsoniere mai mari îți oferă ceva mai multă libertate de a fi creativ. În vreme ce într-o garsonieră mică zonele de dormit, de relaxare sau de luat masa sunt comasate, într-o garsonieră mare ai posibilitatea de a delimita aceste zone, folosind pereți separatori, piese de mobilier sau alte elemente decorative. Iată câteva sfaturi de decor utile în amenajarea unei garsoniere mari:

  • Îndrăznește mai mult în decorarea pereților. Chiar dacă păstrezi aceeași nuanță de bază ca și în amenajarea unei garsoniere mici, o locuință mai mare îți permite să te joci cu nuanțele. Astfel, în zona de relaxare, poți alege un perete pe care să îl vopsești într-o nuanță de accent, precum vișiniu, albastru sau galben.
  • Obține un echilibru în garsonieră prin folosirea unor piese de mobilier care să includă detalii de aceeași culoare ca peretele menționat mai sus.

👉Alege un set dormitor complet din oferta haaus.ro care te poate ajuta să obții designul dorit pentru garsoniera ta!

  • Amenajează bucătăria cu corpuri de mobilier inferioare și superioare pentru a valorifica la maximum spațiul disponibil.
  • Nu uita să luminezi spațiul corespunzător. Poți să decorezi zona de relaxare cu ajutorul unui pendul modern, cu mai multe becuri LED, iar pentru bucătărie poți să folosești o plafonieră. În zona pentru dormitor, nu uita să amplasezi câte o veioză pe fiecare noptieră.
  • Pentru a personaliza spațiul, astfel încât să se potrivească cu personalitatea ta, poți să te folosești de accesorii decorative, precum: plante verzi, rame foto sau tablouri.

Idei amenajare garsonieră în funcție de stil

Stilul pe care îl alegi pentru amenajarea garsonierei tale trebuie să se potrivească cu personalitatea ta. Dacă ești mereu ordonat și preferi simplitatea, atunci stilul modern este potrivit pentru tine. Dacă îți dorești o atmosferă primitoare care să-ți amintească de copilărie, atunci poți să optezi pentru stilul rustic, iar dacă ești mai nonconformist, alege stilul industrial.

Indiferent de preferințele tale, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei care îți pot fi de folos!

Amenajare garsonieră modernă

Ce finisaje să alegi

Alegerea finisajelor este unul dintre primii și principalii pași pe care trebuie să îi faci atunci când îți dorești să obții o garsonieră modernă.

În ceea ce privește culoarea pereților, indiferent de dimensiunea garsonierei tale, poți să te concentrezi asupra a două nuanțe: alb și negru. În vreme ce albul poate să fie nuanța de bază, negrul poate să fie nuanța de accent de care să te folosești pentru a obține stilul dorit de amenajare. În ceea ce privește podeaua, pentru zona de relaxare și de dormit, poți să alegi un parchet închis la culoare, în timp ce baia și bucătăria pot fi amenajate cu faianță a cărei nuanță să nu difere foarte mult de cea a parchetului.

Cum arată mobilierul potrivit

Stilul modern este asemănător celui minimalist și este caracterizat de mobilier cu linii simple, compartimentat eficient. Astfel, dacă îți dorești să obții un astfel de stil în garsoniera ta, poți să apelezi la un corp suspendat de mobilier pentru zona de relaxare deasupra căruia să montezi și televizorul, iar în bucătărie poți să alegi fie un mobilier negru, fie unul alb.

👉Alege mobilierul potrivit pentru living din portofoliul haaus.ro! Poți să alegi dintr-o gamă variată de modele și culori numai bune pentru stilul de amenajare dorit.

Nu aglomera inutil spațiul nici în baie. Un mobilier care să încorporeze chiuveta și o piesă suspendată cu oglindă ar putea să fie suficient pentru a putea depozita cele necesare.

Nu uita de accesoriile decorative

În ceea ce privește accesoriile, cu cât mai puține, cu atât mai bine. Indiferent de cât spațiu ai la dispoziție, nu uita că stilul modern se concentrează mai mult pe utilitate decât pe aspectul vizual. Astfel, dacă îți dorești să personalizezi puțin spațiul, dar fără să exagerezi, folosește ghivece cu accente aurii în care să amplasezi niște plante verzi. Totodată, poți să folosești lămpi cu picior înalt pentru a crea o atmosferă relaxantă în locuință.

Amenajare garsonieră în stil rustic

 

Ce finisaje să alegi

Stilul rustic reprezintă acea amenajare care te face să te simți „acasă” în orice spațiu. Astfel, dacă ai achiziționat de curând o garsonieră și urmează să te muți, alegerea unui astfel de design, cu siguranță, te va ajuta să te acomodezi mai repede.

În ceea ce privește finisajele, nuanțele care predomină sunt cele calde: crem, maro, portocaliu și bej. Așadar, poți alege să vopsești pereții în astfel de nuanțe în timp ce parchetul poate să fie unul din lemn de nuc sau stejar.

Cum arată mobilierul potrivit

Mobilierul potrivit stilului rustic este cel din lemn, cât mai puțin prelucrat, cu picioare înalte, la vedere. În timp ce în zona de relaxare poți să folosești un set de mobilier, în bucătărie, în locul pieselor de mobilier suspendate, poți să amplasezi etajere din lemn. În acest mod, vei putea obține cu ușurință stilul rustic pe care ți-l dorești.

Chiar și în baie poți să folosești lemnul pentru amenajarea spațiului. De exemplu, deasupra chiuvetei poți să amplasezi o etajeră din lemn pe care să o decorezi cu câteva plante verzi care preferă umiditatea.

👉Montează mobila fără efort, folosind aceste 4 sfaturi practice!

Nu uita de accesorii decorative

În ceea ce privește accesoriile, cele din lemn și materiale naturale trebuie să primeze într-un stil rustic. De exemplu, în baie poți să folosești și un coș rustic, împletit, pentru rufe. Acesta nu numai că îți va fi foarte util, dar va avea și un efect estetic deosebit. În zona de relaxare, poți să amplasezi un covor textil și câteva ghivece cu flori pe o etajeră din lemn, iar în bucătărie, pentru a nu aglomera spațiul, poți să folosești o lustră rustică din bambus.

👉Alege etajera potrivită pentru garsoniera ta! Pe lângă un aspect estetic deosebit, aceasta îți oferă posibilitatea de a depozita mici lucruri necesare!

Amenajare garsonieră în stil industrial

Ce finisaje să alegi

Finisajele unui astfel de stil se bazează pe elemente de hală, precum țevi metalice, pereți finisați parțial sau chiar din cărămidă, și culori dure. Pentru că acest stil este unul destul de greoi care, de cele mai multe ori, încarcă spațiul, va trebui să fii atent atunci când îți amenajezi garsoniera.

Ceea ce poți face pentru a obține un design eficient este să folosești o culoare de bază, precum griul sau cărămiziul, și să te folosești de celelalte caracteristici ale stilului industrial doar pentru a accentua anumite zone ale garsonierei. De exemplu, poți să lași aspectul de cărămidă numai pentru un singur perete. O altă idee este de a delimita spațiul de relaxare de bucătărie cu ajutorul unui raft înalt metalic. În acest mod, nu numai că obții efectul vizual dorit, dar va fi și funcțional.

Cum arată mobilierul potrivit

În ceea ce privește mobilierul, culorile închise și combinațiile din lemn și metal sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite într-un stil industrial. Indiferent dacă bucătăria este open space sau închisă, ideal este să optezi pentru aparate electrocasnice încorporate. Astfel, vei obține un design ordonat și ușor de curățat.

👉Descoperă mobilierul de bucătărie din portofoliul nostru! Alege modelul care îți place și ți-l livrăm în cel mai scurt timp!

Spre deosebire de stilul modern, cel industrial este caracterizat de piese de mobilier cu picioare de sprijin la vedere. Astfel, dacă vrei să completezi cu ușurință designul industrial în garsoniera ta, poți să optezi pentru masă și scaune din lemn cu picioare înalte.

Totodată, canapeaua poate să fie dintr-un material textil închis la culoare, iar patul de dormitor să conțină un cadran negru din metal.

👉Citește și: 5 idei creative pentru amenajarea unei bucătării open space.

Nu uita de accesorii decorative

Există o mulțime de accesorii decorative pe care le poți folosi pentru a-ți amenaja garsoniera într-un stil industrial. Dacă îți dorești să nu aglomerezi spațiul, poți să alegi un ceas metalic de perete pe care să-l așezi în zona de relaxare sau de luat masa sau o oglindă din oțel.

Dacă spațiul îți permite, amplasează un suport de flori negru, metalic pe unul dintre pereți. Decorează-l cu plante verzi care să reprezinte o pată de culoare în locuința ta.

Profită de sfaturile din acest articol și obține pentru garsoniera ta o amenajare de revistă. Noi, echipa haaus.ro, suntem alături de tine cu soluții practice și mobilier de calitate la prețuri competitive!

 

sursă foto: shutterstock.com

Roxana Bocicai

autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare. Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *