amenajare curte cu buget redus
Hol

Amenajare hol modern: idei și mobilier pentru o intrare frumoasă

Deși poate părea o sarcină ușoară, amenajarea unui hol îți poate da bătăi de cap dacă nu ții cont de dimensiunile pe care le ai la dispoziție și de caracteristicile designului pe care dorești să îl obții.

Descoperă în cele ce urmează câteva idei interesante și sfaturi utile de amenajare hol pentru o intrare frumoasă în locuința ta.

Amenajarea unui hol în funcție de stil

  • Amenajare hol modern
  • Amenajare hol contemporan
  • Amenajare hol rustic

Amenajarea unui hol în funcție de dimensiune

  • Idei amenajare hol mic
  • Idei amenajare hol mare

Alte idei de holuri amenajate

Amenajarea unui hol în funcție de stil

Fiecare locuință trebuie să aibă un stil definitoriu pentru proprietar, iar holul să completeze cu succes imaginea. Iată cele mai apreciate stiluri de design interior și idei utile pentru decorarea unui hol într-un astfel de stil.

Amenajare hol modern

Amenajare hol modern

Amenajare hol modern cu pereti albi

Amenajare hol cu pereti gri

Amenajare hol cu pereti cu caramida

Stilul modern este caracterizat în principal de linii geometrice fine și clare, atât în ceea ce privește mobilierul, cât și în ceea ce privește elementele de decor. Nuanțele dominante în procesul de amenajare hol modern sunt cele de alb, negru, bej, gri sau maro, însă pentru a da mai multă personalitate încăperii, poți să optezi pentru accente puternice de culoare atunci când alegi obiectele decorative. Iată câteva sfaturi de amenajare hol modern de care să ții cont:

  • alege un cuier într-o nuanță de alb, care să aibă în componența sa și un pantofar;
  • dintr-un capăt în celălalt al încăperii. Fiind o zonă cu trafic intens, este recomandat ca traversa să fie realizată din fibre naturale cât mai închise la culoare. Pe langa avantajul estetic de a înfrumuseța un hol, traversa are și scopul de a reduce riscul de accidentare, fiind o suprafață antiderapantă, de a asigura o acustică bună și de a reduce praful.
  • dacă spațiul îți permite, amplasează o bancă tapițată în apropierea cuierului pentru un plus de confort atunci când te încalți, dar și pentru un aspect estetic deosebit.

Alege un cuier modern pentru locuința ta, care se montează extrem de ușor și care poate completa designul locuinței tale!

Amenajare hol contemporan

Amenajare hol contemporan  idei amenajare hol contemporan design hol contemporan

Stilul contemporan este caracterizat de simplitate, culori neutre și cât mai puține piese de mobilier, astfel că amenajarea unui hol contemporan poate fi chiar ușoară. Iată câteva idei care să te inspire:

  • amenajează spațiul cu o masă înaltă, cu aspect de marmură;
  • nu uita să amplasezi și o oglindă de dimensiuni mari, de preferat cu o ramă deosebită, care să atragă atenția;
  • folosește-te de lumini ambientale care să ofere un cadru intim și plăcut;
  • pentru a crea iluzia unui hol înalt, poți să apelezi la o mobilă suspendată care încorporează o oglindă înaltă cât peretele;
  • în ceea ce privește obiectele decorative, cu cât sunt mai puține, cu atât mai bine vei reuși să redai holului tău un aspect contemporan. Poți să decorezi spațiul cu sfeșnice, lumânări sau un obiect decorativ cu însemnătate specială pentru tine.

Amenajarea unui hol în stil contemporan poate să fie o provocare atunci când nu ai prea mult spațiu la dispoziție. Descoperă câteva idei de depozitare în spațiile mici potrivite atât pentru hol, cât și pentru celelalte încăperi ale locuinței tale.

Amenajare hol rustic

Amenajare hol rustic  idei amenajare hol rustic decor hol rustic

Atunci când îți dorești să amenajezi un hol în stil rustic, este bine să pui accent pe materiale naturale, precum: lemn, piatră, sticlă sau țesături. În ceea ce privește cromatica unui astfel de hol, orientează-te spre culori calde care completează atmosfera și creează o stare de armonie. Profită de sfaturile de amenajare de mai jos și obține un rezultat așa cum îți dorești:

  • folosește un cuier din lemn care să aibă o utilitate estetică și funcțională deopotrivă. Dacă acesta are și o poliță orizontală, poți profita de acest aspect pentru a amplasa acolo câteva elemente pentru decor, precum: plante verzi, borcane decorative sau legume uscate;
  • vizavi de cuier amplasează o masă îngustă, cu picioare înalte, tot din lemn. Pentru un aspect deosebit, amplasează deasupra ei o oglindă orizontală care să aibă aceeași lățime ca a mesei.
  • folosește corpuri de iluminat cu inserții din pânză sau materiale naturale, care inspiră tradiționalism.

Amenajarea unui hol în funcție de dimensiune

Indiferent că ai la dispoziție un hol încăpător sau un hol de dimensiuni mai reduse, amenajarea poate fi făcută cu gust atunci când ții cont de caracteristicile specifice fiecărei categorii în parte.

Idei amenajare hol mic

idei amenajare hol mic

amenajare hol mic Idei depozitare hol mic Idei hol mic

mobiler depozitare hol

Un hol de dimensiuni reduse te provoacă să fii creativ în ceea ce privește amenajarea întrucât trebuie să ai în vedere 2 lucruri: aspectul estetic și un nivel de utilitate cât mai mare. Din acest motiv, este recomandat să folosești amenajarea pe verticală atunci când vorbim despre designul unui hol mic.

Iată câteva trucuri pe care să le iei în considerare pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție:

  • amenajează holul cu un pantofar pe mai multe niveluri, astfel încât să ai cât mai mult spațiu de depozitare;
  • amplasează rafturi suspendate acolo unde este posibil, însă nu prea multe, pentru că altfel riști să aglomerezi inutil spațiul. Două sau trei rafturi ar trebui să fie suficiente, fie pentru amplasarea unor mici obiecte pentru decor, fie pentru a depozita lucruri utile;
  • folosește-te de o oglindă care să ofere iluzia unui spațiu mai mare;
  • nu uita de lumini ambientale. Dacă le poziționezi deasupra oglinzii, vei obține un efect deosebit.

Alege un pantofar spatios care să te ajute să obții un hol curat și aranjat tot timpul!

Idei amenajare hol mare

idei amenajare hol mare

Idei amenajare hol mare cu pereti albi Idei amenajare hol mare cu pereti colorati decor hol mare cu pereti colorati

depozitare hol mare cu pereti colorati

Un hol de dimensiuni mari îți oferă posibilitatea de a amenaja spațiul cu obiecte de mobilier impunătoare, obiecte de decor generoase, dar și să vopsești pereții în culori puternice. Iată câteva idei:

  • folosește nuanțe îndrăznețe în decorarea pereților, care să se potrivească personalității tale și care să-ți ofere o stare de bine de fiecare dată când pleci sau te întorci acasă;
  • bucură-te de beneficiile unui dulap pentru hol cu 2 sau mai multe uși care să-ți ofere spații multiple pentru depozitare. O idee bună o reprezintă și amenajarea spațiului cu un set pentru hol care să includă toate piesele de mobilier necesare unei astfel de încăperi;
  • dacă dispui de un hol mare pe care îți dorești să îl amenajezi într-un stil tradițional sau rustic, o idee bună ar putea fi să amplasezi un cufăr care, pe lângă aspectul estetic, să fie utilizat pe post de băncuță pentru încălțat;
  • nu uita de obiecte decorative: cum spațiul îți permite, poți alege să înfrumusețezi încăperea cu ajutorul unor plante verzi, rame cu fotografii sau coșulețe din material textil.

Descoperă cele mai frumoase seturi pentru hol de la haaus, la un preț avantajos! Acestea au un design simplist, astfel că pot fi încadrate cu ușurință în orice stil de amenajare.

Alte idei de holuri amenajate

Creativitatea nu are limite, așa că îți punem la dispoziție și mai multe idei din care să te inspiri. Alege-le pe cele care se potrivesc stilului tău și amenajează holul locuinței tale de vis!

Idei amenajare hol intrare casă

amenajare hol intrare casa idei amenajare hol intrare casa design hol intrare casa

idei decor hol intrare casa

hol intrare cu pererti colorati elemente de decor hol intrare casa hol intrare casa in stil moden

Dacă dispui de un spațiu generos la intrarea în casă, profită la maximum de el și optează pentru obiecte de mobilier direct proporționale cu dimensiunile încăperii. Iată câteva idei din care să te inspiri:

  • îndrăznește să optezi pentru un dressing încăpător și înalt până în tavan, care te poate scuti de amenajarea altor locuri pentru depozitarea gecilor de iarnă și a cutiilor de încălțăminte;
  • amenajează un colț confortabil de așteptare pentru musafiri. O bancă sau o canapea de dimensiuni mai mici ar putea să fie alegeri ideale, în funcție de preferințele tale;
  • amplasează ghivece mari cu plante;
  • nu uita de un preș de dimensiuni mari sau chiar un covor de dimensiuni mai reduse decât unul de cameră.

Idei amenajare hol intrare apartament

Idei amenajare hol intrare apartament

hol moden apartament idei depozitare hol de apartamant idei depozitare hol intrare apartamant

idei depozitare hol de apartamant colorat

Amenajarea unui hol de intrare într-un apartament diferă puțin de cea a unui hol de intrare într-o casă deoarece, dacă la casă ai posibilitatea de a lăsa umbrela umedă sau încălțămintea murdară afară, locuința dintr-un bloc nu îți permite acest lucru. Din acest motiv, este bine ca amenajarea holului de intrare într-un apartament să fie cât mai practică, dar și estetică în același timp.

Descoperă în continuare câteva idei și sfaturi utile:

  • poziționează un suport pentru umbrele lângă ușa de la intrare, în special în sezonul ploios, pentru a evita scurgerea apei de pe umbrelă prin apartament;
  • dacă dorești să câștigi spațiu în plus pentru depozitare, alege să amenajezi încăperea cu un dulap generos pentru hol. Chiar dacă acesta va îngusta spațiul disponibil, cu siguranță vei câștiga spațiu util în camera de zi sau dormitor;
  • folosește obiecte decorative, precum: tablouri, plante verzi sau oglinzi pentru a înfrumuseța spațiul și pentru a completa întregul design al locuinței.

Descoperă dulapuri pentru hol la un preț accesibil, fabricate din materiale de calitate!

Idei amenajare hol dintre camere

Idei amenajare hol dintre camere Idei amenajare hol de trecere Idei amenajare hol de trecere ingust

idei hol apartamant decomandatFie că locuiești la casă, fie că locuiești într-un apartament decomandat, ai avantajul de a te bucura de un hol care desparte camerele. Pe lângă faptul că acesta oferă un plus de intimitate, atunci când este amenajat corespunzător, poate fi un spațiu deosebit într-o locuință.

Iată cum poți să amenajezi holul dintre camere:

  • decorează spațiul cu plante de interior. Iată câteva exemple de plante de apartament pentru care poți să optezi: monstera, ficus, bonsai, ferigă, palmier Areca sau bambus;
  • nu uita de traversă pentru hol și alege culori îndrăznețe dacă vrei să ieși din anonimat;
  • dacă spațiul îți permite, poziționează un dulap cu sertare, deasupra căruia să amplasezi o oglindă rotundă sau un tablou de dimensiuni mari;
  • dacă holul dintre camere este îngust, recomandarea noastră este să nu aglomerezi spațiul. Este suficient să îl iluminezi corespunzător și să amplasezi câteva tablouri pe unul dintre pereți și vei obține un design plăcut.

Indiferent de tipul de hol pe care trebuie să îl amenajezi, ținând cont de sfaturile și ideile din acest articol, cu siguranță vei obține un design deosebit care te va încânta!

 

Sursă foto: shutterstock.com

 

Roxana Bocicai

autor
Pasionată de scris și design interior, Roxana are o vastă experiență de home furnishing, obținută pe parcursul celor 8 ani în poziția de coordonator de comunicare în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare.
Este permanent la curent cu tendințele din industrie și crede cu tărie că lucrurile cu care ne înconjurăm acasă și la birou ne pot face viața de zi cu zi mai bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *