Depunem toate eforturile pentru a va asigura ca protejam si respectam confidentialitatea datelor dvs. cu caracter personal prin implementarea masurilor necesare prevazute de normele si reglementarile in vigoare privind protectia datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 2016/679 privind protectia datelor (“RGPD”/“GDPR”).

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

1.Cine suntem

haaus este denumirea comerciala a SC Prod Alcar Impex SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Piatra Neamt, Str. Dumbravei nr. 10 E, jud. Neamt, cu numar de ordine in Registrul Comertului J27/882/1995, cod unic de inregistrare fiscala RO7854167 (in continuare “haaus”). In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Ne puteti contacta prin email – la adresa contact@haaus.ro, personal sau printr-o cerere trimisa prin posta – la sediul din Piatra Neamt, str. Dumbravei 10 E, jud. Neamt.

 

2. Categorii de date cu caracter personal pe care le prelucram

Potrivit normelor si reglementarilor in vigoare privind protectia datelor (“ RGPD”) – datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. Reprezinta date personale pe care si haaus le are in vedere: numele si prenumele, domiciliul, adresa de e-mail, CNP, numar de telefon, AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

Datele dvs. personale pe care haaus le colecteaza si prelucreaza sunt:

  • Numele si prenumele persoanei care plaseaza comanda
  • Numele si prenumele persoanei care primeste comanda
  • Telefonul persoanei care plaseaza comanda
  • Telefonul persoanei care primeste comanda
  • Adresa de livrare
  • Adresa de facturare
  • Adresa de email
  • Date de facturare
  • Informatii bancare (in cazul efectuarii unui retur/ramburs de plata)

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, asa cum sunt definite in Regulamentul General privind Protectia Datelor (prescurtat RGPD) in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani.

haaus aduce la cunostinta ca va colecta numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de haaus.

In procesul de operare a prezentului website, haaus colecteaza anumite informatii (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului website, prin exprimarea voluntara a consimtamantului, in mod direct (ex. nume, prenume, adresa postala, adresa de e-mail, numar de telefon) sau indirect (ex. adresa IP, utilizarea UUIDS (unique identifiers provided by social logins).

 

3. Scopurile prelucrarii

Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un Cumparator / Client / Utilizator avute in vedere si urmarite de catre haaus sunt urmatoarele:

  • Procesarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora
  • Procesarea retururilor
  • Solutionarea problemelor de orice natura referitoare la o comanda
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale
  • Pastrarea relatiei cu partenerii contractuali in scopuri contabile
  • Optimizarea activitatii de marketing
  • Solutionarea cererilor privind indeplinirea unei comenzi
  • Comunicari de marketing
  • Crearea si administrarea contului in cadrul platformei haaus
  • Scopuri statistice
  • Feedback-ul furnizat serviciilor oferite de catre haaus
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebari cu privire la comenzi sau la bunurile si serviciile haaus

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre haaus si dvs. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

4. Perioada de timp pentru pastrarea datelor cu caracter personal

haaus va stoca datele dvs. cu caracter personal atat timp cat aveti un cont in platforma haaus. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului. Vom da curs acestor solicitari sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun

Putem prelucra date cu caracter personal pentru a va informa in legatura cu produse si servicii, oferte promotionale sau pentru abonarea la newsletter. Ca regula generala, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopuri directe de marketing numai cu consimtamantul dvs. si prin utilizarea canalelor de comunicare (email, sms etc.) pe care le-ati indicat in momentul oferirii consimtamantului. In aceste conditii este important sa cunoasteti ca vom utiliza consimtamantul dvs. exprimat in scop de marketing pana la retragerea acestuia, existand posibilitatea de retragere a acestui tip de consimtamant oricand.

 

5. Cui se pot transmite datele cu caracter personal

In functie de activitatea/serviciul ales de client, respectiv a scopului colectarii datelor cu caracter personal, haaus poate transmite datele dvs. tertilor sau autoritatilor, pentru indeplinirea scopurilor pe baza temeiurilor activitatilor de procesare. Potrivit Regulamentului “RGPD”, va informam ca putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ce va privesc, urmatoarelor categorii de destinatari:

  • Partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate;
  • Furnizorilor de servicii de curierat;
  • Furnizorilor de servicii de plata/bancare;
  • Furnizorilor de servicii de marketing;
  • Furnizorilor de servicii IT;
  • Furnizorilor de servicii de contabilitate, pentru tinerea evidentei contabile prin imputernicit extern;
  • Altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre;
  • Autoritatilor publice;

Va asiguram ca vom depune toate diligentele ca imputernicitul si/sau terta parte contractanta ofera garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat procedurile sa indeplineasca cerintele normelor si reglementarilor legale, inclusiv RGDP si sa asigure protectia drepturilor persoanei vizate.

 

6. Drepturile clientului

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti ca nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Mai jos gasiti mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi:

  • Accesul

Puteti sa ne cereti:

    • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
    • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
    • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui le divulgam, daca le transferam in strainătate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta
  • Rectificarea

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificăm exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

  • Stergerea datelor

Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in urmatoarele cazuri:

    • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
    • v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
    • dati curs unui drept legal de a va opune;
    • acestea au fost prelucrate ilegal;
    • ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

    • pentru respectarea unei obligatii legale;
    • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

Exista anumite circumstante in care nu suntem obligati sa respectăm solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

  • Restrictionarea prelucrarii datelor

Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

    • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
    • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse;
    • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
    • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea, daca drepturile noastre prevaleaza, este in desfasurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restricționare, in cazul in care:

    • avem consimțământul dvs.;
    • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
    • pentru a proteja drepturile haaus sau ale altei persoane fizice sau juridice.
  • Portabilitatea datelor

Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:

    • prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
    • prelucrarea se face prin mijloace automate.
  • Opozitia

Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

  • Luarea de decizii automate

Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:

    • produce efecte juridice cu privire la dvs.;
    • va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:

    • ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.;
    • este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.;
    • se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.
  • Plangeri

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru proteceia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Va reamintim ca, inainte de a contacta autoritatea de supraveghere, puteti sa ne contactati in prealabil, iar noi vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.